Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam,mam pytanie,mianowicie chodzi o felgi alu orginał od e32 z oponkami nóweczki 205/65 r 15 na zimę w mega fajnej cenie ,czy będzie to pasowało do e39 oponki nie latane z tamtego roku.Mam fele na zimę stalowe ale jeżeli można kupiś alu z gumami to dlaczego nie a gumy i tak musiałbym kupić na zimę.
Opublikowano

W E39 średnica otworu centrującego wynosi 74,1mm a w innych BMW 72.5mm więc musiałbyś przetoczyć po obwodzie o 0,8mm żeby średnica powiększyła się o 1.6mm. na upartego to papierem ściernym byś przeszlifował i byś 0.8mm grubości materiału zebrał:)

W E39 ET powinno oscylować w okolicy 20, z tego co patrzyłem to te felgi styling 2 mają właśnie ET20, ale sprawdź dokładnie żebyś nie zaliczył wtopy.

Albo kup te alu z oponami opony przerzuć na stalówki, a alu na handel :)

Bo życie zaczyna się od ośmiu cylindrów :) Moja 540iA

http://forum-lines.ru/rez/ab192360.gif

• Moderatorzy
Opublikowano
W E39 oryginalnie nie było stalowych.Nawet na zapasie jest alu,wygląd może okazac się mylący.Ale ten profil 65 to balon jak ch....a.
ec2Wze6.jpg
Opublikowano
na upartego to papierem ściernym byś przeszlifował i byś 0.8mm grubości materiału zebrał
Myślałeś o tym, co napisałeś? Pomijając już oczywistą bzdurę, że da się zebrać tyle materiału papierem ściernym (no, chyba, żeby dziś do tego siadł to by może na zimę uskrobał) to jak sobie wyobrażasz ewentualne wyważenie takiego wynalazku? :duh: :duh: :duh: