Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, mam problem ze sparowaniem telefonu z moim BMW ( sedan, 2003 rok, NAVI BUSINESS). Gdzie mam wogóle szukać opcji bluetooth w Idrivie? ;> Mógłby mi ktoś napisać krok po kroku jak się do tego zabrać, bo te informacje, które można znaleźć na forum dotyczą nowszych modeli lub z NAVI PROFESSIONAL..
BMW E60 530D SEDAN 2003r
Opublikowano
Witam, mam problem ze sparowaniem telefonu z moim BMW ( sedan, 2003 rok, NAVI BUSINESS). Gdzie mam wogóle szukać opcji bluetooth w Idrivie? ;> Mógłby mi ktoś napisać krok po kroku jak się do tego zabrać, bo te informacje, które można znaleźć na forum dotyczą nowszych modeli lub z NAVI PROFESSIONAL..

wejdź w communication, potem zdaje się telephone i tam przekieruje Cie w odpowiednie miejsce

pozdrawiam

Opublikowano

wejdź w communication, potem zdaje się telephone i tam przekieruje Cie w odpowiednie miejsce

pozdrawiam

a to można kazdy tel zgrac który ma blutha?czy trzeba miec adapter do podłokietnika

??? :duh:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jesli twoj samochod i telefon są wyposazone w bluetooth to mozesz sparowac kazdy telefon i pozniej juz automatycznie po włączeniu zapłonu będzie się łączył samochod z telefonem.
  • 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Aktywuje blututh w aucie i szukam go w tel...i nie widzi go!!!Cos chyba nie tak robie....Mam nokie E52 dośc standardowy tel powinno działac....

ma ktoś jakis pomysł jeszcze? :| :|

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ja też mam Nokie E52 i paruje się bez problemów.
Opublikowano
Aktywuje blututh w aucie i szukam go w tel...i nie widzi go!!!Cos chyba nie tak robie....Mam nokie E52 dośc standardowy tel powinno działac....

ma ktoś jakis pomysł jeszcze? :| :|

sprawdź czy w momencie parowania tel z autem w tel masz ustawioną widoczność przez BT dla innych urządzeń. Ustaw czas na jak najdłużej i zobacz czy się uda

zrestartuj tel, ja mój wynalazek htc musiałem czasem restartować przy próbach parowania z samochodem bo też go nie znajdował :)

z pozdrowieniami

bArT

Matematyka to nie ma technika, moja tematyka matematyki nie dotyka. / k44

Opublikowano
Jest jeszcze jeden problem. Posiadam Omnie i wszystko jest ok tylko nie moge wykonywac zadnych polaczen, poniewaz mam telefon w podlokietniku. Powiedziano mi w ASO, ze jezeli jest taki tel to nie ma szans zeby dzwonic przez bt z innego tel komorkowego
Opublikowano
Jest jeszcze jeden problem. Posiadam Omnie i wszystko jest ok tylko nie moge wykonywac zadnych polaczen, poniewaz mam telefon w podlokietniku. Powiedziano mi w ASO, ze jezeli jest taki tel to nie ma szans zeby dzwonic przez bt z innego tel komorkowego

no to wyciągnij ten ori z podłokietnika...

z pozdrowieniami

bArT

Matematyka to nie ma technika, moja tematyka matematyki nie dotyka. / k44

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ja mam siemensa w podłokietniku (wyłączony) i wszystko działa z różnymi modelami.
Opublikowano

Witam.

W aso nie maja pojecia na ten temat, tylko byle kit wciskaja klientom.

Ja mam iphona dzialaja mi wszystkie funkcje. Mam tez snapid-in w podlokietniku ale to daje tylko zasieg i ladowanie, ale nadal jest to przez bluetooth.

Wylacz ten ori telefon i wtedy prubój.

http://img854.imageshack.us/img854/24/img20110806wa0001.jpg

3 ulbione zwierzęta kobiety:

1. Jaguar w garażu

2. Norki w szafie

3. Osioł co nato zarobi.

Opublikowano
wylaczyle ory tel, wyciagalem baterie i nadal to samo. Bede probowal jeszcze z HTC

Hej.

Wlasnie mi sie przypomnialo ze w poprzedniej e60 mialem ori telefon nokie.

Wyciaglem ja z podlokietnika, wszystko z iphonem mi chodzilo. Puzniej kupilem sobie dla wygody snap-in ale to joz inny temat.

Z tego ori telefonu wszystko dziala?

Jak masz okazje to sprubuj z innym telefonem.

Pozdrawiam

1. Jaguar w garażu

2. Norki w szafie

3. Osioł co nato zarobi.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ok, zrobiłem foto relację z parowania i spróbuj tym sposobem, zauważyłem że jak i-drive nie był w tej pozycji co jest na ostatniej fotce to telefon nie mógł znalezć samochodu. viewtopic.php?f=15&t=162895
Opublikowano
Ok, zrobiłem foto relację z parowania i spróbuj tym sposobem, zauważyłem że jak i-drive nie był w tej pozycji co jest na ostatniej fotce to telefon nie mógł znalezć samochodu. viewtopic.php?f=15&t=162895

Wystarczy poczytac co pisze w idrive. Ale na pewno na forum sie to przyda.

Mialem kiedys przypadek ze do e60 co miala bluetooth wsadzili PARROTa bo nie umieli polaczyc telefonu z autem. Wlasnie dlatego ze nie byli w tej ostatniej opcji.

1. Jaguar w garażu

2. Norki w szafie

3. Osioł co nato zarobi.