Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Od dawna nurtuje mnie sprawa otwierania szyb i szyberdachu po naciśnięciu i przytrzymaniu przycisku otwierania na kluczyku. Niestety jak tylko puścimy przycisk, lub stracimy zasięg, to automatycznie proces zostaje przerwany. Czy można zaprogramować w jakiś sposób samochód tak, aby jak już zaczną się otwierać/ zamykać szyby i szyberdach, to bez trzymania przycisku zamykania samochodu proces dobiegnie końca i tylko np. ponowne naciśniecie przycisku go zatrzyma?

Uważam, iż byłoby to znacznie praktyczniejsze, ponieważ często w czasie kiedy mógłbym już np. stojąc na parkingu, pakować rzeczy do samochodu, muszę trzymać naciśniety przycisk, a tak miałbym już obie ręce wolne.

Wiem, że to może i głupotka, ale w ostatnim czasie, kiedy na dworze zrobiło się naprawdę gorąco, to „manewr” otwierania wszystkiego co możliwe do otwarcia powtarzam każdego dnia wielokrotnie żeby się nie ugotować w samochodzie :)

Pozdrawiam

Opublikowano

No to lipa :(

Powiem szczerze, że jestem zaskoczony. Jest wiele różnych, bardziej lub mniej przydatnych, ustawień poprzez iDrive, a tego nie można ustawić, jak mówicie, nawet przez komputer serwisowy. No cóż, będę musiał z tym jakoś żyć ;)

Dzięki za odpowiedzi.