Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
przymierzam się do wymiany oleju, chciałbym kupic castrola slx 0w30 - koszt litra na allegro to ok 30 zł, a koszt w sklepie motoryzacyjnym lub aso to ponad 70zł/litr - o co chodzi czy te oleje na allegro moga być jakieś nieoryginalen ? dlaczego są aż o ponad połowę tańsze?
Opublikowano
Nie chcę tutaj nikogo obrażać ale kolego jeździsz x3 3.0i z 2006 roku i szukasz oleju na allegro? no bez jaj kup olej w hurtowni i przynajmniej będziesz miał pewność że jest dobry a tak będziesz myslał, oryginał czy podróba.
Opublikowano
ale chyba to czym jezdze to nie ma związku z tym, że nie lubie przepłacać ...
Opublikowano

może i to prawda, a w hurtowni 42zł więc nie ma tragedi

tyle że teraz nie wiem czy ten slx czy edge sport mam zalać :(

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
może i to prawda, a w hurtowni 42zł więc nie ma tragedi

tyle że teraz nie wiem czy ten slx czy edge sport mam zalać :(

I jeden i drugi są odpowiednie dla twojego silnika.

Opublikowano

jak to z allegro bywa - sa mniej i bardziej pewni sprzedawcy

widzac ostatnio w internecie watki tego typu

http://forum.vectraklub.pl/index.php/topic/136548-uwaga-na-podrabianego-motula-z-allegro/

nie polecilbym nikomu takich zakupow

lepiej juz dolozyc te pare groszy i kupic olej np. w intercarsie czy jakiegos innego oficjalnego dystrybutora danej marki

jak to mowia - co tanie, to drogie

Opublikowano
allegro jak wszystko co uprzyjemnia zycie nalezy uzywac z rozsadkiem i umiarem. Ja jestem zadowolony ze swoich zakupow olejowych na allegro, bo kupuje u sprawdzonych sprzedawcow. Najczesciej u takich co maja wlasny sklep, w ktorym zakupiony towar odbieram osobiscie. Polecam olej motul longlife 04 5w40 i filtry Mann.