Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Da się przerzucić sam Vanos z silnika M50 do M20?

Za szybką odp. byłbym wdzięczny.

Opublikowano
w silnikach m20 nie było vanosa ,wprowadzono go dopiero po lifcie w silnikach m50, więc konstrukcyjnie nie ma szans
iZzI
Opublikowano
M20 nie pasuje w ogóle do budy z M50. Reaktywacja zakończyła się porażką. Jeśli ktoś chce kupić motor lub auto z uszkodzonym silnikiem to śmiało sprzedam.
Opublikowano
M20 nie pasuje w ogóle do budy z M50. Reaktywacja zakończyła się porażką. Jeśli ktoś chce kupić motor lub auto z uszkodzonym silnikiem to śmiało sprzedam.

V8 wstawiaja do 520i czy do 535i, a ty mowisz ze M20 nie pasuje do M50? :D

Opublikowano

Tak stwierdził mechanik który miał to zrobić. Też się nad tym zastanawiam właśnie.. Ciężko dzisiaj o normalnego mechanika i chyba zrobię sobie kurs mechanika bo mam już dość patałachów z dwiema lewymi rękami.

Jednak i tak zamierzam zmienić auto w najbliższym czasie. Potrzebuję coś większego bo powiększy mi się zaraz rodzinka :D a E34 ma za mały bagażnik :(

A do BMW wrócę jak żonka prawko zrobi i drugie auto będzie potrzebne.

P.S. Zastanawiam się czy muszę wymieniać coś prócz silnika jeśli ten jest słabszy.

Opublikowano

Kup identyczny silnik i przełóż... Nie rozumiem, jak ktoś wcisnął Tobie M20? M20 jest diametralnie inny od M50, a i inna jest skrzynia biegów, sprzęgło, osprzęt, wiązka, ECU...

W Aachen powinieneś upolować silnik identyczny jaki masz w aucie (albo w okolicy: Wuerselen, Dueren...) - Szukajcie a znajdziecie... :D

Opublikowano
Wcale nie tak łatwo znaleźć taki sam silnik. W Düren mają 1.8 i 3l silniki. W Jackerath w ogóle E34 nie mają. A walnąć 600€ na silnik do auta za 1000€ + tarcze do skrzyni 200€ + płyny eksploatacyjne 100€ i robocizna minimum 500€.. No cóż.. tylko silnik nie dopasował. Teraz jestem stratny i nie chce mi się dalej bawić bo auto zaraz byłoby warte 3000€. Za tyle to i E39 w lepszym stanie znajdę.
Opublikowano
aj widzę że mam do pana 1300km prawie :| więc pewnie nie będzie mi sie opłacało go wziąć :mad2: szkoda, bo jak by było bliżej to bym chętnie od pana je kupił, mam znajomego co ma akurat w mojej miejscowości dwa czy trzy silniki m50...

Tylko BMW jest samochodem , inne auta to wyrób samochodo-podobny.

Reanimacja:

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=134&t=228175

Opublikowano
Podobno jakaś rysa na bloku czy coś w ten deseń. Do poprzedniego mechanika już nie jeżdżę więc już mi nie powie. Ten mi wyjaśnił o co chodzi.. a ja jemu :D . Pozostało dopasowanie obecnego modułu głównego do silnika bo oryginalny nie pasuje.
Opublikowano
Tak stwierdził mechanik który miał to zrobić. Też się nad tym zastanawiam właśnie.. Ciężko dzisiaj o normalnego mechanika i chyba zrobię sobie kurs mechanika bo mam już dość patałachów z dwiema lewymi rękami.

Jednak i tak zamierzam zmienić auto w najbliższym czasie. Potrzebuję coś większego bo powiększy mi się zaraz rodzinka :D a E34 ma za mały bagażnik :(

A do BMW wrócę jak żonka prawko zrobi i drugie auto będzie potrzebne.

P.S. Zastanawiam się czy muszę wymieniać coś prócz silnika jeśli ten jest słabszy.

Pewnie trzeba bylo delikatnie przerobic jakis uchwyt czy cos w tym stylu. A ze im sie nie chce, albo poprostu nie umieja to inna sprawa.