Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Siemka.Mam taki mały problem z moim BMW 318i 1.8 benzyna 93rok.Wyszło na komputerze że,jest walnięty czujnik położenia walu.Wymieniłem czujnik na nowy od razu zaczął palić i była już iskra na świecach.Pojeździłem kilka dni i znów mi nie pali.Tak jak by coś blokowało czujnik położenia walu. Aha jeśli to coś pomoże wykluczyć to świece i kable zapłonowe są nowe. Pompka paliwowa na krótko hula paliwo podaje i oczywiście jak kręcę miałem tez ściągnięte przewód paliwowy co podaje paliwo do silnika to paliwo leciało.Na cewce jak sprawdzałem probówka jest prąd.Moim zdaniem jak pisałem wcześniej coś jest nie tak z tym czujnikiem położenia walu coś go blokuje tylko co?Prosił bym o jakieś podpowiedzi co mogę jeszcze tam posprawdzać?Z góry Wielki Dzięki!!!
Opublikowano
wiązka kabli na przykład.sprawdz czujnik który wyminiłes. zdejmij delikatnie gumowa osłonę przy czujniku i oceń stan kabli. na wtyczke bosch kontact siknąć. zmierzyć wiązke kabli od czujnika do wtyku pod komputer
Opublikowano
Jak już pisałem czujnik położenia walu jest nowy świece są nowe i kable zapłonowe tez a jeśli chodzi o instalacje jest cala.