Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Posiada ktoś znizki w ASO w Warszawie i był by w stanie ich użyczyć? Zbliża mi się wymiana wtryskiwaczy i bardzo by mi się ta zniżka przydała :| Pomoże ktoś?
Opublikowano
Posiada ktoś znizki w ASO w Warszawie i był by w stanie ich użyczyć? Zbliża mi się wymiana wtryskiwaczy i bardzo by mi się ta zniżka przydała :| Pomoże ktoś?

Jak to "zbliża się wymiana wtryskiwaczy" ? Sprawdzał je ktoś na stole, albo mają słabe korekcje ? To generalnie nie jest element wymieniany po jakimś przebiegu, a jeśli już to na pewno nikt tego nie robi zapobiegawczo :shock:. Może wystarczy regeneracja ?

Opublikowano
Nawet jak są do wymiany, to przecież nie wymienia się ich w ASO po gwarancji! Jeśli już koniecznie chcesz mieć jakieś "ASO", to taniej będzie znaleźć np. "ASO BOSCH" :roll:
Opublikowano
Ja za pełną regenerację 4 wtrysków, wyciągnięcie, montaż, wymianę tych plastików od wężyków przelewowych (i chyba jakiegoś wężyka) i we dwóch jeszcze czegoś na samej górze/powyżej wtrysków (coś mi tak człowiek tłumaczył ale nie kojarzę nazwy) zapłaciłem w ASO BOSCH 2100 zł.
Opublikowano
Ja za pełną regenerację 4 wtrysków, wyciągnięcie, montaż, wymianę tych plastików od wężyków przelewowych (i chyba jakiegoś wężyka) i we dwóch jeszcze czegoś na samej górze/powyżej wtrysków (coś mi tak człowiek tłumaczył ale nie kojarzę nazwy) zapłaciłem w ASO BOSCH 2100 zł.

Ja robiłem to również w ASO BOSCH, tyle że je sam wyjmowałem i montowałem z powrotem. Wymieniono wszystkie uszczelniacze, jedną końcówkę wtryskiwacza i skończyło sie na 1800.

Opublikowano

No to biorąc pod uwagę, że mnie wymieniono 4 końcówki i kilka innych części a zapłaciłem 300 zł drożej niż Ty - to mogę śmiało napisać, że albo mnie się udało (na szczęście trochę po znajomości) a Ty niestety przepłaciłeś.

Robotę wykonywałem w ASO BOSCH GÓRA w Częstochowie - i jestem zadowolony, można polecić bo i dogadać się idzie.

Opublikowano
No to biorąc pod uwagę, że mnie wymieniono 4 końcówki i kilka innych części a zapłaciłem 300 zł drożej niż Ty - to mogę śmiało napisać, że albo mnie się udało (na szczęście trochę po znajomości) a Ty niestety przepłaciłeś.

Robotę wykonywałem w ASO BOSCH GÓRA w Częstochowie - i jestem zadowolony, można polecić bo i dogadać się idzie.

No jak 4 końcówki to szacun z tą ceną :cool2: Sama końcówka kosztuje prawie 300 złociszy, czyli po kosztach zrobili. I jeszcze wyjęli i włożyli. Fiu fiu. Szkoda, że do Częstochowy tak daleko :norty: .

Opublikowano

Hehehe... pewnie na koszty miało wpływ, że całe dzieciństwo i okres wczesnoszkolny mieszkaliśmy w jednym bloku ;)

Ale i tak się szacunek należy bo oprócz robocizny i innych części poza końcówkami (te części wypisałem we wcześniejszym poście) przysłali lawetę 80 kilometrów w jedną stronę po samochód w tamtej cenie - bo powiedziałem, że coś dziwnie chodzi (ale faktycznie dziwnie chodził).

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
A wie ktoś może gdzie jest takie ASO BOSCH w okolicy Warszawy? Albo gdzie je warto zregenerować bo już mi jeden ostro przelewa. Po przejechaniu kilku tysięcy na przelewającym wtrysku juz mi nawet auto nie odpala - za niskie ciśnienie w magistrali :(
Opublikowano
A wie ktoś może gdzie jest takie ASO BOSCH w okolicy Warszawy? Albo gdzie je warto zregenerować bo już mi jeden ostro przelewa. Po przejechaniu kilku tysięcy na przelewającym wtrysku juz mi nawet auto nie odpala - za niskie ciśnienie w magistrali :(

A co to Googla zahasłowali ostatnio :duh: ? .Wejdź sobie na stronę BOSCH Polska - Bosch serwis i z mapki wybierz interesującą cię opcję i znajdziesz w Wawie i okolicach tyle serwisów, że dopiero będziesz miał problem...

Opublikowano
Nie "zahasłowali", ale dziękuje za podpowiedź. Bardziej chodziło mi o to czy ktoś już regenerował wtryskiwacze w którymś z warszawskich serwisów boscha i mógł by któryś polecić czy może warto gdzieś dalej je wysłać bo im bliżej Warszawy tym drożej :(
Opublikowano

Bez przesady... napisałem tylko, że jestem zadowolony i że pewien wpływ na poziom zadowolenia może mieć, iż dawno temu mieszkałem blisko właścicieli ;)

Z tego co się orientuję, jest tu na forum osoba, która ostatni również tam coś robiła z wtryskami - może opinie napisać.

Pisząc natomiast poważnie - najlepiej szukać serwisu możliwie blisko domu!

Opublikowano

Fajnie by było jak bym znalazł kogoś blisko domu kto by je zregenerował za normalną cenę, a nie za 70% ceny nowego. Znalazłem dwie ciekawe strony gdzie sie tym zajmują za rozsądne pieniądze.

www.uklady-wtryskowe.pl

www.wtryskiwacz.com

tylko że w Stalowej Woli wolą przyjąć wtryski już wyjęte z auta, a to nie jest takie proste :(

Szukam kogoś kto się zajmie tym od początku do końca i kogoś komu można zaufać że to dobrze zrobi