Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam mam e46 z 2001 roku z panelem radia i nawigacji "małej". Radio jest na kasety, ale w bagazniku jest zmieniarka oraz to do wgrania nawigacji.

Radio działa ale na wyświetlaczu nic nie widać jest czarny. W czym moze tkwić problem i jak to sprawdzic > naprawic?

Czytałem juz pare podobnych tematow, ale bez odpowiedzi. W niektorych z tych tematow ludzie pisali, ze wymienili wyswietlacz albo caly panel na nowy i dalej nic. Nie chce kupowac nowego tymbardziej jesli ma nie dzialac. Na nawigacji mi az tak nie zalezy, ale nie mozna uzywac radia (kodowac itp.)

Panel wygląda tak:

http://img13.allegroimg.pl/photos/oryginal/13/35/77/16/1335771662

Edytowane przez ossasi
Opublikowano
W bagażniku masz napęd do nawigacji i do niego są dwie wiązki kabli - jeśli są niedokładnie dociśnięte/poluzowane albo źle podłączone to wyświetlacz na desce nie działa pomimo, że radio gra. Jeśli napęd w bagażniku jest uszkodzony to być może objawy są takie same ale NIE wiem czy na pewno. Na początek proponowałby Ci odłączyć wszystko od zmieniarki i podłączyć tylko do tego napędu od nawigacji - bo może zmieniarka była "chałpniczo" montowana.
Opublikowano

Dobra, sprawdze jutro bo juz auto w garazu. Sprobuje wszystko odpiac i podpiac dokladnie i zobacze najwyzej rozna koombinacje kabli :wink: Napisze jakie efekty.

Dziekuje. Pozdrawiam

Opublikowano
Tylko po każdej "akcji" z kablami poczekaj chwilę - bo kiedy ja odłączyłem napęd i zgasł wyświetlacz, to kiedy kabel podłączyłem ponownie, to minęło kilka ładnych sekund zanim wyświetlacz zastartował.