Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chlopaki mam moze banalne pytanie ale jakich kosmetykow do auta uzywacie?

Pierwsze moje auto w jasnym skorzanym wnetrzu i nie wiem jak to czyscic i czym?

Domyslam sie ze jakims plynem na mokro skore i plastiki, potem szmatka sucha i jakies mleczko do skor?

jakie preparaty jakiej firmy? do czyszczenia wnetrza i lakieru z zewnatrz?

Opublikowano

http://www.diamondbrite.pl/ ja kupuje tu i mleczko i szampon do zmywania skor i tam jest taki zestaw Gliptone(jeden z lepszych producentow) za 125 pln ,skorki czyscisz a na drugi dzien eleganckie matowe takie jak powinny byc i super zapach

:D

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ja tego zestawu używam do czarnej skory. I z tego co wiem tez daje rade do jasnej.
Opublikowano

zakupilem wczoraj ten zestaw:

http://www.samochodowekosmetyki.pl/pl/produkt/515/diamondbrite-leather-care-kit.html

zabralem sie dzis pelen zapalu za czyszczenie mojej jasnej kremowej skorzanej tapicerki i szczerze mowiac strasznie sie rozczarowalem!

czyscilem fotel kierowcy oraz boczek i zadnych efektow zero zmian! zabrudzenia i "czarne mikropekniecia" skory nadal sa...

nie chce mi sie wierzyc zeby moja skora byla na tyle brudna aby nie dalo sie jej wyczyscic, widzialem filmiki na youtube oraz na plytce z filmem istruktazowym i ladnie idzie wyczyscic jasna skore!

moze ja cos zle robie? albo znacie lepsze konkretne mocniejsze srodki typowo do jasnej skory (moze ten do jasnej sie nie nadaje)? moze po prostu mikrofibra nie wystarczy i lepiej uzyc jakies szczoteczki? wydaje mi sie ze powinna sie wydzielac jakas piana czy cos a przy tym za bardzo nic sie nie dzieje poza zielonkawym plynem w sprayu :/

help! :(

Opublikowano
http://www.diamondbrite.pl/ ja kupuje tu i mleczko i szampon do zmywania skor i tam jest taki zestaw Gliptone(jeden z lepszych producentow) za 125 pln ,skorki czyscisz a na drugi dzien eleganckie matowe takie jak powinny byc i super zapach

:D

KUP TO I WYMYJESZ NAWET Z PEKNIEC :cool2:

Opublikowano

serio? ;> kolego a powiedz mi jak to czyscisz, mikrofibra wystarcza czy potrzebna szczoteczka? to wydziela jakas aktywna piane czy normalnie nanosisz plyn i pocierasz az rece sie grzeja? :D

po prostu nie chce znow sie "naciac" bo ten zestaw tez mial byc super, a jestem ubozszy o 130zl i moge sobie ten zestaw do szafy schowac :(

teraz jesli mam znow kupowac to cos co NAPRAWDE dziala! :)

Opublikowano
miekka szczoteczka taka mieciutka nanosisz szampon na fotele normalnie troszke rozlewasz na szcxzoteczke i deliktanie masujesz taka lekka pianka sie zrobi ,potem scierasz takim jednorazowym czysciwem ,recznikiem ,po wyschnieciu nakladasz mleczko tez czysciwem ...jak bedziesz kupowal to popros do koloru skory,zapaszek jest super jak skorka swieza,i nie nablyszcza tylko ladnie z wyczuciem matuje skore,jak dasz na kierownice a masz juz lekko swiecaca to ci zmyje tluszcz od rak i zmatuje ze smakiem,tymi srodkami pracuja w rolls royce ,bentleyu
Opublikowano
Skóre zabezpiecza się dwa razy do roku teflonem najlepiej z USA (uwaga na teflon z Allegro), jeżeli ktośnie ma do dostępu do dobrego teflonu to kosmetyki Meguiar's, do pielęgnacji lakieru glinka japońska (czas mycia około 10 godzin), widziałem jak to się robi (piling dla lakieru) - robią to w Warszawie ul. Postępu 3a cena chora :mad2: co do postu wyżej W bentleyach jest ta sama skóra co w BMW- czyli Hans reinke całkiem niezła niestety nie taka jak 10 lat temu ważne aby garbowana była w Europie nie w RPA i meksyku, w fabrykach/garbarniach używa się teflonu.
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
miekka szczoteczka taka mieciutka nanosisz szampon na fotele normalnie troszke rozlewasz na szcxzoteczke i deliktanie masujesz taka lekka pianka sie zrobi ,potem scierasz takim jednorazowym czysciwem ,recznikiem ,po wyschnieciu nakladasz mleczko tez czysciwem ...jak bedziesz kupowal to popros do koloru skory,zapaszek jest super jak skorka swieza,i nie nablyszcza tylko ladnie z wyczuciem matuje skore,jak dasz na kierownice a masz juz lekko swiecaca to ci zmyje tluszcz od rak i zmatuje ze smakiem,tymi srodkami pracuja w rolls royce ,bentleyu

Dokładnie tak. Szczoteczka się bardzo przydaje bo wyczyści brud z każdego załamania i oszczędza produkty. Szmatka wchłonie więcej niż włosie :)

A teraz możesz mieć zestaw Gliptone z darmo! Wystarczy wejść na facebooka :)