Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

nie polecam TRW LUC bo jedna tarcza na przodzie wytrzymala mi 2tys. km i zaczelo sie bicie :( kupowanie slabej jakosci tacz wentylowanych to pozorna oszczednosc!!

w 323ti mialem potem BREMBO MAX i klockach EBC GREEN - po nagrzaniu igielki :D

obecnie w 325ti jezdze na tarczach ZIMMERMANN SPORT i klockach TEXTAR przod i tyl.

swojego czasu duzo czytalem o tarczach i klockach i jest duzo opinie

polecane firmy to ATE, ZIMMERMANN, TEXTAR, TAROX, PAGID, EBC, BREMBO(wyzsze modele), FERODO(wyzsze modele).

jesli nie chcesz duzo wydac to klocki ZIMMERMANN mozna tanio kupic a tarcze to co trafisz za dobra kase.

warto poszukac bo okazje sie trafiaja-ja swoje ZIMMERMANNY SPORT kupilem po 300zl za komplet na os :)

Opublikowano

Ilu ludzi, tyle opinii. Jedni wychwalają Zimmermany, inni wieszają na nich psy, bo komplet za 1300 zł poszedł w cholerę po 2.000 km. Inni jeżdżą 50.000 na zwykłych Mikodach. Jak się człowiek mechanika zapyta to też skrajnie różne opinie. Bądź tu mądry...

W sumie chyba ważniejsze, żeby klocki były porządne. No i ważne jak kto jeździ. Ja pomykam spokojnie, nie hamuję ze 160 do 0 kilka razy dziennie i zasadniczo nie mam ambicji przejechać na nich kolejnych 100.000 km.

Wahacze zmieniałem na początku grudnia to nie ryzykowałem, kupiłem Meyle HD z całym osprzętem i gumami itp. Na początku stycznia pobrałem nowy komplet letnich Nokianów, póki są w niezłych cenach. W marcu OC + AC. Kluczyk też na dniach dorabiam. Potem przed kolejną zimą na pewno komplet alusków do pełnej renowacji bo są straszliwe już. Można by autku na dachu zrobić slot na monety i z przodu ryjek przyprawić :)