Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam! Czy ktos mial ten problem, plyta od nawigacji nie zawsze dziala (czasami jej nie czyta) nie wiem co to moze byc za przyczyna?
Opublikowano

niestety ja też mam ten problem i z tego co wyczytałem możliwości jest kilka

1. uszkodzony laser (mam nadzieję że to jest u mnie bo koszt naprawy niewielki)

2. może płyta DVD ale sprawdzałem kilka mam oryg. z 2008 i pirata 2010 i na obydwu to samo

3. uszkodzenie "centralki" Idrive (jeśli mylę nazwę tego urządzenia proszę mnie poprawić) i jeśli to jest ta awaria to koszt naprawy znaczący z tego co się dowiadywałem 500-1000

4. możliwe że trzeba wgrać nowy soft (ale w to jakoś mi się nie chce wierzyć)

jeżdżę z tym problemem od kilku miesięcy i nie mogę się zdecydować na wymontowanie całego tego osprzętu zawsze jest jakieś ale... ;)

u mnie objawia się to w taki sposób że mogę wybrać cel podróży po czym w trakcie jazdy po ok 15 min navi wyłącza się i pojawia się napis incoret DVD itp... (coś w stylu zła płyta w tej chwili nie pamiętam) a czasami od razu gdy włączę navi już w momencie wyszukiwania nowego celu potrafi się zaciąć i ten cholerny napis

Opublikowano
niestety ja też mam ten problem i z tego co wyczytałem możliwości jest kilka

1. uszkodzony laser (mam nadzieję że to jest u mnie bo koszt naprawy niewielki)

2. może płyta DVD ale sprawdzałem kilka mam oryg. z 2008 i pirata 2010 i na obydwu to samo

3. uszkodzenie "centralki" Idrive (jeśli mylę nazwę tego urządzenia proszę mnie poprawić) i jeśli to jest ta awaria to koszt naprawy znaczący z tego co się dowiadywałem 500-1000

4. możliwe że trzeba wgrać nowy soft (ale w to jakoś mi się nie chce wierzyć)

jeżdżę z tym problemem od kilku miesięcy i nie mogę się zdecydować na wymontowanie całego tego osprzętu zawsze jest jakieś ale... ;)

u mnie objawia się to w taki sposób że mogę wybrać cel podróży po czym w trakcie jazdy po ok 15 min navi wyłącza się i pojawia się napis incoret DVD itp... (coś w stylu zła płyta w tej chwili nie pamiętam) a czasami od razu gdy włączę navi już w momencie wyszukiwania nowego celu potrafi się zaciąć i ten cholerny napis

Mam identyczne objawy...czasami jest wszystko ok a czsami tak jak piszesz, ze po kilku minutach albo od razu po odpaleniu auta i wlaczeniu navigacj wyskakuje cos o plycie. Z doswiadczenia wiem ze nie moge sluchac plyty jednoczesnie kiedy korzystam z navi bo po kilku minutach od razu sie wylacza navi.

A uszkodzona centralka idrive to na czym polega uszkodzenie jak znalezc nowa czesc? Powoli zaczynam zalowac ze nie wybralem audi:)

Dzieki za info

Opublikowano
nie masz porysowanej płyty ?

może laser ci pada było parę przypadków .

navi pro czy business ?

mysla mi sie te nazwy ale to ta wieksza:) plyta minimalnie porysowana...a laser gdzie mozna kupic? tylko serwis?
Opublikowano
A uzywales tylko oryginalnej plyty? Bo gdzies wycytalem (jak bede mial czas to poszukam), ze jak sie odtwarza nagrywane plytki to pada laser. Nie wiem czy to prawda, nie wiem jak to mozliwe - tak mi sie obilo o uszy juz kilka razy.
Opublikowano
Na poczatek proponuje zwykle czyszczenie soczewki(laser)-moze byc plyta czyszczaca-mi to pomogło ;)) :cool2:
icon4.png
Opublikowano

Do wymiany jest napęd DVD. Można spokojnie samemu to wymienić. Sam przerabiałem temat dawno temu w swoim aucie. Akurat udało się kupić w dobrej cenie nowy napęd :). Wątpię czy czyszczenie coś pomoże ;).

Zawsze możesz udać się do ASO i w ramach zwrotu starego otrzymać bonifikatę na nowy napęd.

Było już na forum o tym.

Pzdr.

Opublikowano

1. zacząłbym od próby wyczyszczenia lasera

2. jeśli nie pomoże czyszczenie to pewnie będzie konieczność wymiany lasera w napędzie, koszt nieduży 100-150 PLN

3. niestety też słyszałem, ze używanie nagrywanych płyn niekorzystnie wpływa na napęd.

sadzomiotacz pędzony gnojówką

Sprzedam swoje BMW E91 320d 163 KM 2006 390 kkm, Navi Prof., panorama, bezwypadkowe, zadbane, pewne. Info - priv

Opublikowano
Problem w tym ze oryginalna tak sie zniszczyla ze nagralem pirata i kto wie moze jest tak jak piszecie, ze od tego padl naped lub laser...ile naped kosztuje?
Opublikowano
1. zacząłbym od próby wyczyszczenia lasera

2. jeśli nie pomoże czyszczenie to pewnie będzie konieczność wymiany lasera w napędzie, koszt nieduży 100-150 PLN

3. niestety też słyszałem, ze używanie nagrywanych płyn niekorzystnie wpływa na napęd.

tak jak kolega napisał w poście wyżej 100-150 zł laser i to wystarczy

moze macie racje bo dzisiaj rano po odpaleniu auta dzialalo normalnie, gdzie mozna kupic taki laser?
Opublikowano
oj to musisz poczekać na tych co już to robili . pewnie odnosi się to jakiej formy jest cały napęd i po tym trzeb znaleźć laser i jakiś spec go wstawić. ja ci niestety nie pomogę .

znalazłem tylko na allegro ale to 299 zł z wymianą .

http://allegro.pl/laser-wymiana-nowy-bmw-e60-e65-e70-e90-nawigacja-i1703133967.html

a na pewno gdzieś taniej to zrobisz :) \\

Pozdrawiam

Dzieki za info bo ogloszenie na allegro to miasto gorzow i sielona gora a ja z gorzowa wiec problem mysle bedzie rozwiaany :) dzieki

• 3 miesiące temu...