Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

I kolejny problem z którym borykam się już dłuższy czas- otóż nie działa mi otwieranie tylnych szyb w bmw e46 2.0d '99r.

Nie wiem co jest grane gdyż otwieranie nie działa z konsoli przy lewarku zmiany biegów, z tylnych przycisków też nie da rady tym bardziej z pilota. Nie wiem co robić przednie szyby i szyberek działają bez problemu dodam że moduł komfortu wymieniałem i nadal to samo :( Może ktoś miał już taki problem i mógłby się podzielić rozwiązaniem, będę bardzo wdzięczny bo ja już nie mam pomysłów.

Opublikowano
wyciagnij oslone mieszka, wyciagnij plastikowa oslone jest przykrecona na 2 srubki pod mieszkiem i sprawdz czy masz podlaczone kostki do przyciskow :) to samo w drzwiach tylnych, wyciagnij przycisk, wystarczy podwazyc, mozesz sprawdzic miernikiem czy dochodzi jakis prad bo albo gdzies kable przerwane albo moduł komfortu lezy :)
szukam
Opublikowano
Wątpię żeby o był moduł komfortu bo na drugim jest to samo :( a kable są podłączone do wtyczki :) Może ktoś wie które kable są odpowiedzialne za odsuwanie i zamykanie szyb?
  • 3 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano
no ja naprawialem wczoraj cala Audice A3 i przyczyna byly silniczki mechanizmu podnoszenia szyb. W Audi mozna zamieniac miejscami i podejrzewam ze w BMW takze... najlepiej wykrecic sprawny z przednich drzwi i podpiac pod wtyczke tylnych i odpalic w guzika tylnych drzwi... jak jedzie to wiadomo :cool2: A wyglada to tak: http://allegro.pl/bmw-e46-silniczek-szyb-lewy-tyl-i1773340600.html