Skocz do zawartości

NIE DZIAŁA RADIO

Pawel23

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam problem z radiem w moim BMW 740d. Mianowice wszystko chodzi tzn. telewizja, nawigacja itp, tylko nie ma głosu i nie mogę go włączyć. Sprawdziłem wszystkie bezpieczniki, przekaźnik, porozpinałem wszystkie kostki i nic :( Proszę o pomoc

Pozdrawiam :cool2:

U mnie jest to samo (raz działa a raz nie), u kumpla też. Ostatnio jak jechałem było dobrze, zwiększyłem nawiew w kabinie i cisza... Na razie nie będę się tym zajmował (ważniejsza mechanika i drugie auto), ale mam w planie założenie portu usb zamiast zmieniarki to wtedy wrócę do tematu. Jeżeli dowiesz się czegoś wcześniej daj znać. Pozdrawiam.

• 2 tygodnie później...

Witam !!!

mam od nie dawna BMW 730 i te problemy z radiem doprowadzały mnie do pasji raz działa raz nie.

Wymieniałem moduły byłem na sprawdzeniu na kompie i nic. Do czasu kiedy kupiłem drugi moduł tunera telewizji facet co mi sprzedawał powiedział masz pan problem z antena myślę sobie tak na pewno he he he wszystko sprawdzałem nie możliwe . :nienie: A facet dalej swoje sprawdź pan jeszcze raz ale gdzie w lewym górnym rogu ma pan wszystkie tunery tyle to wiem sam mysle sobie za tunerem telewizji jest tam taka szmata za tą szmatą jest antena radia myślę sobie co mi szkodzi wsadzam tam rękę ruszam tą antena i kur........ zaczęło grać . Może komuś przyda się mój opis i zaoszczędzi trochę kasy na bezsensowne wyprawy do warsztatów .

• 1 miesiąc temu...
  • Zasłużeni forumowicze
mam podobny problem tyle ze w e39 czy chodzi o zdjecie tego boczka obok tylnej półki?

Witam,

Czy już ktoś wie co jest przyczyną ?. Co należy zrobić lub wymienić aby było po problemie ?.

EDYTUJE :-)

--

Poczytałem troszkę google i wynika z tego iż problem może leżeć po stronie tunera radiowego lub też wzmacniacza a konkretnie chodzi tutaj o zimne luty lub też inna usterkę w tych urządzeniach. Są na allegro aukcje gdzie ludzie naprawiają te usterki jak i również warsztaty które się tym trudnią.

• Zasłużeni forumowicze
Witam,

Czy już ktoś wie co jest przyczyną ?. Co należy zrobić lub wymienić aby było po problemie ?.

EDYTUJE :-)

--

Poczytałem troszkę google i wynika z tego iż problem może leżeć po stronie tunera radiowego lub też wzmacniacza a konkretnie chodzi tutaj o zimne luty lub też inna usterkę w tych urządzeniach. Są na allegro aukcje gdzie ludzie naprawiają te usterki jak i również warsztaty które się tym trudnią.

dałbys namiar na te aukcje

• 1 miesiąc temu...
  • Zasłużeni forumowicze
Dzieki ale u mnie chyba jest inny tuner mam duza navi

• Zasłużeni forumowicze
To nic oni zapewne naprawiają każdy tuner.

w poniedziałek dzwonie zobaczymy

• Zasłużeni forumowicze
dzisiaj wysyłam im tuner za 10dni dam znac co i jak

• 2 tygodnie później...
  • Zasłużeni forumowicze
problem rozwiazany pomogła naprawa tunera w serwisie bm54