Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Właśnie kupiłem e91 z pęknięta przednią szybą wraz z sensorem deszczu i zmierzchu.

Czy orientujecie się jaki jest koszt wymiany takiej szyby oraz jakiego producenta wybrać?

Opublikowano
koszt wymiany szyby na nową powinien zmieścić się koło tysiąca.Warto wymienić w serwisie bmw na oryginał

Dzwoniłem do BMW - szyba oryginał kosztuje 1308zl + wymiana w zakładzie gdzie specjalizują się w wymianie szyb (500zl), więc to już prawie 2 tys., a nie 1000zl..

Opublikowano
koszt wymiany szyby na nową powinien zmieścić się koło tysiąca.Warto wymienić w serwisie bmw na oryginał

Dzwoniłem do BMW - szyba oryginał kosztuje 1308zl + wymiana w zakładzie gdzie specjalizują się w wymianie szyb (500zl), więc to już prawie 2 tys., a nie 1000zl..

wspomnisz jego słowa jak będziesz samochód sprzedawał :)

Opublikowano

a może zrobić zdjęcia uszkodzonej szyby i przy sprzedaży pokazać przyszłemu właścicielowi (jak normalny człowiek to powinien zrozumieć że czasami wymienia się szybę w aucie)

a koszt ok 700 zł z montażem (szyba Pilkington lub Sekurit czyli markowi producenci)

nowa uszczelka 40-50 zł (lepiej dać zawsze nową)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Co myślicie o wymianie szyby w NordGlass? Czy te szyby są OK?
lepiej dołożyć i kupić pilkington-a
Opublikowano
Co myślicie o wymianie szyby w NordGlass? Czy te szyby są OK?
lepiej dołożyć i kupić pilkington-a

też jestem tego zdania

sam jak wymieniałem to wziąłem Pilkingtona z powłoką solaryczną

Opublikowano
zrob tak jak zrobilem ja :D poszedlem do pzu i ubezpieczylem szyby za 60 zl(mialem jaz wtedy peknieta od kamienia). Nie chcieli ogladac samochodu wiec wszystko poszlo na ich koszt. Wymienili mi na Nordglasa,chcialem nawet doplacic do innej ale nie bylo takiej opcji. W sumie 60 zl za zamiennik to nie jest wcale drogo :D
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano
Witam sam mam dylemat co zrobic z przednia szyba mam dwa spore odpryski, kilka malych i bardzo duzo malutki. Bylem dzis w Nordglasa i pani ze bez problemow zakwalifikuje mi szybe do wymiany (mam PZU AutoSzyby). W necie sie troche naczytalem o tych szybach Nordglasa ze sie latwo rsuja, szybko lapia odpryski sa glosniejsze. Macie jakies doswiadczenia z tymi szybami?
Opublikowano
Witam sam mam dylemat co zrobic z przednia szyba mam dwa spore odpryski, kilka malych i bardzo duzo malutki. Bylem dzis w Nordglasa i pani ze bez problemow zakwalifikuje mi szybe do wymiany (mam PZU AutoSzyby). W necie sie troche naczytalem o tych szybach Nordglasa ze sie latwo rsuja, szybko lapia odpryski sa glosniejsze. Macie jakies doswiadczenia z tymi szybami?

Z własnego doświadczenia mogę polecić szyby SAINT-GOBAIN SEKURIT według mnie jest to najlepszy zamiennik jeżdzę ponad rok od wymiany a szyba wygląda jak nowa.