Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
oddałem auto mechanirowi wymienił mi swiece sonde i teraz jest masakra;/ auto nie kula wogole jezdzi bo jezdzi :( załatwił mi bunie na ament ;( wie ktoś moze oco loko??
Opublikowano
Jak wymienial ci swiece to moze potem pomylil kolejnosc kabli? Sprawdz czy sa podłączone jak trzeba. A tak wogole to jedz do niego i jak zepsul to nich robi.
Opublikowano
jeżeli masz silnik m20 to ewidentnie pomylone kable zapłonowe.Jeżeli masz silnik m50 być może źle podłączone cewki lub nie takie świece.Napisz jaki posiadasz motor
Opublikowano
Zacznij od omijania tego mechanika. Jaki patałach nie sprawdza własnej roboty??? :duh:
Opublikowano
wezcie nawet mi nie mówicie;/ jestem wkur.............................. najchetniej spsucił byl pare na nim ale nie moge prawo mi nie pozwala;/ masakra motor ma M50 b20 ssiemens 91 rok 24 v kurde mozliwe bo on czyscil i zamieniał cewki i nie wiem co on tam narobil;/ je...... jeden kur.........wogole zero mocy ze 150 koni ma moze 60 be zkitu nawet nie chce do niego wracać bo jescze gorzej zje... ie i po co pojade od innego ;/ warsztatu a jak zrobia ze bedzie cacy podjade do niego i pokaze jak ma auto smigać a nie ku.... lipszultz jeden
Opublikowano
ty sprawdziłem kable sa okej;/ inaczej nie da rady ich załozyc;/ sa ponumerowane:) i nawet dlugosc jest taka ze ciezko było by je pomieszac;/ ale ewidentnie słychać z enie pracuje na 2 garki a lbo jeden nawet obrotomierz do 4 tyś nie leci;/ mam zamienik przepływke i zobacze jutro zmienie od kolesia oryginał:) ciekaw jestem czy coś zmieni;/
Opublikowano

...

oddałem auto mechanirowi wymienił mi swiece sonde i teraz jest masakra;/ auto nie kula wogole jezdzi bo jezdzi :( załatwił mi bunie na ament ;( wie ktoś moze oco loko??

...oddałeś auto do mechanika by ci swiece i sonde wymienił ??? i do tego jeszcze to spartolił??? ... mamy mechanikow jakich mamy, ale żeby nawet wymiane świec zepsuć to raczej trochę naciągane ,napisz dokładnie co to za mechanik ...a jak nie to pomyśl lepiej na spokojnie co mogłeś zrobić przy wymianie tych świec lub sondy (może jakiś kabel na czujniku , silniczek krokowy)

iZzI
Opublikowano
Może warto by odłączyć sondę? Być może jest uszkodzona pomimo tego że jest nowa.

http://www.autocentrum.pl/gfx/awc/petrolicons/1999768810_1.gif

Pozdrawiam

Opublikowano
Sprawdz w jakim stanie masz fajki na cewach i czy ja je czyścił to czy dobrze założył.Kolejna sprawa to zobacz mase cewek czy jest przykręcona wogóle.A co do sondy to ona nie odrazu zbiera informacje,tylko dopiero kiedy osiągnie odpowiednią temperature.Sonde można sprawdzić po przez zmierzenie oporu miernikiem
Opublikowano
Ale można też ja sprawdzić przez rozpięcie kostki/wtyczki. Jak silnik pracuje byle jak a po odpięciu sondy jest ok to sonda jest walnięta :wink:

Pozdrawiam

Opublikowano
siema udało mi sie dojsć dlaczego nie palił na 2 gary ponieważ jestem amatorem a znajmoy powiedział zebym zobacyzł jakie swieczki mi dał dał w miare ok ngk 2 elektrodowe ale na 4 i 5 garze było w fajkach troszke wody bo on je czyscil tylko kur................... mogł to wysuszyć przetreć a nie odrazu załozyć de... jeden;/ teraz hasa na 6 dzisiaj testing zrobie bo mam przepływke zamiennik i wydaje mi sie ze coś nie tak z nia ;/ iii powiedzcie w kazdej e 34 drzwi sie same zamykaja?? po 5 min ? mam centralny
Opublikowano
...może masz zamontowany alarm z funkcją "anty-napad"
iZzI
Opublikowano
Zależy jaki masz alarm, jaki sterownik dokładnie, a jeszcze dokładniej jakie ma funkcje :wink: Dla przykładu: u mnie alarm po uzbrojeniu rygluje drzwi i bagażnik, domyka szyby i szyberdach , odcina pompę paliwa, elektrozawór gazu i robi jeszcze kilka innych śmiesznych rzeczy wg. instrukcji obsługi, np. po rozbrojeniu alarmu jeśli nie otworzysz drzwi w jakimś tam czasie samochód sam się zamyka :norty: Pomijam już fakt że alarm często połączony jest z immobilajzerem. Jeśli kupiłeś auto od magika to możesz mieć też inne ciekawe zabezpieczenia, jak np. hebel, albo zawiłe połączenia elektryczne,w stylu: bez włączenia podgrzewania szyby nie ma prądu na rozrusznik bo i takie widziałem :cool2:

Pozdrawiam

Opublikowano
hahaha dziś wziołem bunie na test i co dobra trzymał oborty elegancko potem kurde zaczoł swirować pawiana:) obroty latały od 1000 do 1500 :) hehe i szarpał jakby sie dusił i sam chciał jechać do przodu masakra;/ co to kurczaki znowu moze byc? jakis pomysł:>?
Opublikowano
Po raz kolejny mówię/piszę odepnij sondę na ciepłym.

Pozdrawiam

Opublikowano
wiecie co zrobilem mały experyment odpaliłem auto agrząło sie i z podpieta przepływka swirował mi pawiana od 1000obrótów do 1500 a z odpieta przepływka obroty spadły do 800 i na luzie słychać jakby nie palił na jeden cylinder myslicie ze to moze być przepływka???? w sumie kupiłem nowy zamiennik i tera zpytanmie czy to sie razem nie gryzie;/
  • 1 miesiąc temu...