Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

czy jest możliwe aby założyć felgi 17" 5x120 ET20 (np. od E34) do E30? Konkretnie chodzi mi o felgę Styling 5 w rozmiarze 17". Czy są jakieś specjalne adaptery/przejściówki z 4x100 na 5x120? Jeśli tak to co z zachowaniem głębokości osadzenia? Chodzi ewentualnie o to aby E30 po takim zabiegu nie wyglądało jak jakaś terenówka.

Pozdrawiam!

Opublikowano
Witam,

czy jest możliwe aby założyć felgi 17" 5x120 ET20 (np. od E34) do E30? Konkretnie chodzi mi o felgę Styling 5 w rozmiarze 17". Czy są jakieś specjalne adaptery/przejściówki z 4x100 na 5x120? Jeśli tak to co z zachowaniem głębokości osadzenia? Chodzi ewentualnie o to aby E30 po takim zabiegu nie wyglądało jak jakaś terenówka.

Pozdrawiam!

Takie adaptery musza miec grubosc 20-25mm, wiec felgi beda wystawaly Ci poza nadkola. W E30 M3 felgi 8.0" ET20 sa juz bliskie krawedzi blotnika, w zwyklym E30 moga wystawac (nie biora nawet pod uwagi adapterow, ktore wysuna felgi o te dodatkowe 20-25mm).

Opublikowano

Takie adaptery musza miec grubosc 20-25mm...

Teraz tak patrzę że te felgi (Styling 5), ale do modelu E36 maja ET 41. Czyli razem z adapterem powiedzmy 20mm powinno być ok. Dobrze myślę? :idea: Ciekawe tylko czy otwór centrujący będzie pasował...

Pozdrawiam!

Opublikowano
A co Cię obchodzi otwór centralny? Jak montujesz na dystansie to i na dystansie masz centrowanie felgi, a nie na piaście. Kupujesz dystans wykonany od konkretną felgę i po kłopocie.