Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Panowie mam problem bo nie działa mi głośnik radiowy od strony kierowcy.Jak autko postoi do rana to z rana zagra przez chwilkę i po paru sekundach pada.Czy poszła końcówka mocy ? jak myślicie.No i w związku z tą awarią szukam tego wzmacniacza radiowego.Gdzie on jest Panowie Mam BMW X5 E53 2001
  • Moderatorzy
Opublikowano

Tuner radiowy.

Jest obok koła zapasowego pod osłonami z plastiku.

Patrząc z góry między kołem a zderzakiem.

Opublikowano
Końcówka mocy jak by padła to by nie działała w ogóle. U ciebie wygląd ami na problem ze stykiem przy głośniku a nie w wzmacniaczu. Trzeba by tam zaglądnąć do tego głośnika albo na kostkę w drzwiach która przesyła sygnały do głośników w drzwi. Pobaw się i ustawieniem głośników i daj aby tylko on grał (lewy przód) następnie poruszaj drzwiami i zobacz czy coś pomoże. Szukanie wzmacniacza zostawił bym sobie na sam koniec.
  • Moderatorzy
Opublikowano
Końcówka mocy jak by padła to by nie działała w ogóle. U ciebie wygląd ami na problem ze stykiem przy głośniku a nie w wzmacniaczu. Trzeba by tam zaglądnąć do tego głośnika albo na kostkę w drzwiach która przesyła sygnały do głośników w drzwi. Pobaw się i ustawieniem głośników i daj aby tylko on grał (lewy przód) następnie poruszaj drzwiami i zobacz czy coś pomoże. Szukanie wzmacniacza zostawił bym sobie na sam koniec.

Niestety to końcówka, znany problem.... raz dział raz nie.

Jeśli masz BM24 to można łatwo naprawić samodzielnie ale jeśli BM54 to raczej trzeba zlecić.

Jest dużo ofert naprawy w Allegro.

Opublikowano
Panowie podrzucie jakieś linki od magików co naprawiają takie rzeczy.Na allegro nic nie mogę znaleźć albo źle szukam.A może ktoś ma nr tel do jakiegoś magika w Warszawie co to naprawi.
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano

Witam.

Nawiązując do zlokalizowania wzmacniacza... Dotyczy to również 3,0i sport?

Bo u mnie nic nie ma pod plastikami. Chyba że mowa o miejscu obok akumulatora pod kołem zapasowym.

A bjawy są podobne... Czyli charczy ale tylko gdy gra ze zmieniarki, bo radio gra idealnie.

Gdy wymontowałem radio podczas montowania bluetooth i odpiąłem zasilanie radia, to po podłączeniu grało super ale tylko do pierwszego wyłączenia po czym znowu charczy. :?:

Czy ktoś miał podobny problem?

Opublikowano
Dobra. A czy jest jakaś możliwość udoskonalenia tego systemu, np dodanie drugiego wzmacniacza w miejsce padających końcówek mocy? Z tego co widzę to może warto się nad tym skupić. Popytajcie swoich znajomych elektroników.
Opublikowano
Hmmm. Wszystko ok, tylko mieszkam w UK a moi znajomi elektronicy mieszkają w Polsce a nie chciałbym dam auta w łapy jakiemuś paprakowi.
Opublikowano
Na allegro są te tunery ale jak dla mnie dość drogie 1200-1500zł. Dlatego ogólnie postawiłem takie zapytanie. Może ktoś doradzi.
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
Witam. I jak nikomu nie udało się znaleść ,,zastępstwa" dla końcówki mocy?
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Ja oddałem koledzy radyjko do naprawy i jest wszystko ok ( gra jak ta lala ) koszt naprawy 250 pln - gwarancja 6 miesięcy.Przy okazji poprawiony zakres fal ( jest mocniejszy ) Wszystkie głośniki cykają z czego jestem bardzo zadowolony.