Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Potwierdzam. Miałem to samo, tylko w E34 pokazuje -35. W miejscu gdzie powinien być czujnik wysiały dwa ucięte kabelki. Jakiś burak zpierdzielił go razem z wtyczką !!! :-)
Opublikowano
Skoro pokazuje tak niska temperature to musi byc oberwany lub definitywnie uszkodzony tak ze zadne pomiary nic nie pomoga. Nie bedzie mialo znaczenia czy bedzie pokazywalo 10omow czy 10megaomow , czujnik i tak bedzie do wymiany.
Opublikowano
........ Moze zna ktos prawidlowa rezystancje przy danej temp. :?:

Ok 5,4 kohm przy 21`C

Opublikowano
Miałem to samo w e 34 zaśniedziały styki na wtyczce czujnika po wyczyszczeniu nadal pokazywał -35 nie wiedziałem o co chodzi dopiero po wyciągnięciu bezpiecznika zresetował się i zaczął działać
Opublikowano
Skoro pokazuje tak niska temperature to musi byc oberwany lub definitywnie uszkodzony tak ze zadne pomiary nic nie pomoga. Nie bedzie mialo znaczenia czy bedzie pokazywalo 10omow czy 10megaomow , czujnik i tak bedzie do wymiany.

:lol: :lol: :lol: czasami gdzies się kabel nadłamie( np podczas naprawy czegos innego - jak spryskiwacze lamp :D) i warto wiedziec czy to wina czujnika czy okablowania - nie zawsze czujnik jest do wymiany !! :nienie:

Opublikowano
o tuz to ! Ja mam komunikat wiec lapie sie wszystkiego co prostsze zanim zaczne jechac po kablach. DAFI wspomnial o bezpieczniku wiec to mnie zaciekawilo. Czekam na dalsze info.

REMOL

______

o/_______\o

(Oo=00=oO)

[] =****= []

Opublikowano

jak ktos nie wie jak zrobic taki czujnik za 2.5pln to niech poszuka na forum słowa termistor :)

Pozdrawiam nieswiadomych. (Czujnik od Opla tez pasuje - a nowy w ASO kosztuje 19 pln)

Lubię BMW - od 15 lat...trochę ich ujeżdzałem

Teraz pora na AMG :D

Opublikowano
(...)no chyba ze kabelek sie przerwal. Te -37 stopni to reakcja BC na brak kontaktu z czujnikiem

u mnie tez pokazuje -37, winny jest brak czujnika(przerwany kabel). urwal mi sie jeden kabelek, wiec wyjalem czujnik, zeby niczym o niego nie zahaczyc i go nie zgubic.

pozdrawiam

luther

Opublikowano

:lol: :lol: :lol: czasami gdzies się kabel nadłamie( np podczas naprawy czegos innego - jak spryskiwacze lamp :D) i warto wiedziec czy to wina czujnika czy okablowania - nie zawsze czujnik jest do wymiany !! :nienie:

:lol: :lol: :lol: ale on nie pytal o rezystancje obwodu do ktorego jest podlaczony czujnik tylko o rezystancje samego czujnika :twisted2: robi roznice co nie? :naughty:

Opublikowano
Bezpiecznik a raczej bezpieczniki z Board Computera na wyłączonej stacyjce (może to był przypadek u mnie pomogło)po włożeniu bezpieczników i przekręceniu kluczyka pokazał normalną temperature (spróbować nie zaszkodzi w razie czego nic nie tracisz)
  • 1 miesiąc temu...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
dzięki za rady, kabel było w środku przerwany ,szarpłem za kable i sane odleciały wstawiłem nowe i wszystko działa.....nara
Opublikowano
dzis kupilem termistor w sklepie elektronicznym , cena ... uwaga - 50groszy. Zrobilem pare fotek jak to sie robi, umieszcze to na forum, moze sie komus przyda. pozdrawiam
Opublikowano
A ja mam pytanie gdzie ten czujnik sie znajduje mogl by ktos wrzucic jakies zdjecie bo u mnie to samo jest bym byl bardzo wdzieczny :twisted:
BIAŁA MOŻE WIECEJ :)