Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

hmm, do 100 jakoś idzie, ale powyżej 160 to już ściana...

Spodziewałem się znacznie lepszej dynamiki prawdę mówiąc.

p.s. pozdrowienia z dawnego forum hondapl.org :)

Opublikowano

fizyki nie oszukasz...

szkoda, że nie było słychać "szumu" przy większych prędkosciach :mrgreen: nie zależnie od silnika takie auto daje "przyjemność" z jazdy do 130km/h lub zimą na dowolnej nie odśnieżonej drodze....

dotyczy to wszystkich "wysokich" aut z dużymi modnymi kołami, luserkami, prześwitem ~20cm i pionową szybą przednią, czyli wszystkie suvy świata...

było:

E87, 120d, 2004, chip: 191KM/437Nm - 2004-2007, 30 miesięcy funu z jazdy :)

E91, 320d, 2007, chip: 193KM/406Nm - 2007-2010, 30 miesięcy czołgania się z "A" do "B" :(

E90 LCI, 330d, 2010, chip: 286KM/600Nm - 2010-2013, 42 miesiące przyjemności z skromności :cool2:

Opublikowano

no wiem, że fizyka, opór powietrza itp. Kiedyś widziałem taki filmik z X5 i też był to 3.0d - sprawiała wrażenie znacznie mocniejszej właśnie przy dużych prędkościach.

No ale cóż, najwidoczniej tak musi być.

Opublikowano (edytowane)
x5 3.0d 235 koni jedzie 210km/h i stop ani "grama" więcej, jeździłem dwoma i w każdej było to samo... Edytowane przez arnold
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Czyli dokładnie tyle samo co 2.0d? Blokada elektroniczna czy za duża masa?
Opublikowano
Czyli dokładnie tyle samo co 2.0d? Blokada elektroniczna czy za duża masa?

Podejrzewam że chodzi o wszystko, masa, moc i opór powietrza o którym pisał AO

Opublikowano
no wiem, że fizyka, opór powietrza itp. Kiedyś widziałem taki filmik z X5 i też był to 3.0d - sprawiała wrażenie znacznie mocniejszej właśnie przy dużych prędkościach.

No ale cóż, najwidoczniej tak musi być.

temat filmików z YT poruszaliśmy na forum e90, ludzie nagrywające te filmy często jeżdżą z górki, na małych kółkach itp. Później wrzucają filmik na YT i my się denerwujemy że nasze auto tak nie jedzie. Poniżej link do mojej e90 330xd 231km po module schnitzera na teoretyczne 265 koni a zmierzone 249km porównaj do swojej pozdr.

Opublikowano
x3 3.0d 235 koni jedzie 210km/h i stop ani "grama" więcej, jeździłem dwoma i w każdej było to samo...

Egzemplarz z filmu mial silnik 3.0d 258KM. Lewo co odebrany. Blokada by BMW. Trzeba zaplacic za zdjecie. W cenniku jest juz nawet opcja "840 Zwiększenie prędkości maksymalnej" za 236pln.

/DP

Opublikowano
6sekund do setki to super wynik jak na suva, fakt, ze powyzej juz tak ochoczo nie idzie, ale nie zapominajmy ze, to suv, a nie wyscigówka. Ja aktualnie mam e92, ale jezdzac po polskich drogach coraz bardziej przekonuje sie do tego typu aut, szczególnie korzystajac z bocznych drog ktorymi zdarza mi sie jezdzic. Ostatnio nie mialem szans z o polowe slabszym subaru szwagra :lol:
Opublikowano
kurcze mam E83 2.0d na gwarancji i na prostej bez spadów górek 220km/h leci bez wahania ostatnio nawet 230 poleciał chociaż się męczył bez szemrania.... na pewno to nie wynika z blokady gdyż Ja nic nie grzebałem na razie w silniku>>>> :norty: