Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Koledzy - help!

W kabinie mojego E91 jest tylko 1 gniazdo zapalniczki - w podłokietniku. Jest to oczywiście skrajnie niepraktyczne i dlatego chciałbym zamontować dodatkowe gniazda. Po wstępnym rozeznaniu tematu wiem, że w niektórych wersjach montowano dwa gniazda zapalniczki na końcu tunelu środkowego (pod kratką nawiewu). Pytania:

1) czy jak dokupię taki panel z zapalniczkami to da radę go w miarę bezproblemowo zamontować?

2) jak coś takiego znaleźć - przeczesałem allegro ale bez rezultatu... Może źle szukam. Ma to jakąś swoją nazwę?

3) Czy ktoś z Was montował dodatkowe gniazda zapalniczek w jakichś innych miejscach i mógłby podzielić się doświadczeniami?

Opublikowano
A nie masz w schowku w tunelu srodkowym ?

Sprzedam Graty po Aucie :

- Wybierak ( Joystik ) Zmiany biegów zwykły do F10-tki - cena 200zł ! ( stan idealny )

- Licznik Europejski F10 ( stan BDB ) - cena 200zł

Opublikowano
Jeżeli masz na myśli ten schowek nad lewarkiem do zmiany biegów (tam gdzie zazwyczaj jest popielniczka) to niestety nie mam - widocznie posiadam wersję dla niepalących...
Opublikowano

Ja mam wersję dla niepalących z czego się bardzo cieszę.

Gniazdko mam jedno w podłokietniku i dwa gniazda z tyłu w tunelu.

Co do kupienia i montażu tego panelu z gniazdami raczej nie powinieneś mieć problemu. Montaż jest prosty. A kupisz to w ASO. Z podłączeniem prądu też nie powinno być problemu.

Pzdr.

Opublikowano
W ASO za montaż tych dwóch gniazd krzyknęli 600 zeta... jakieś mniej kosztowne pomysły?
Opublikowano
W ASO za montaż tych dwóch gniazd krzyknęli 600 zeta... jakieś mniej kosztowne pomysły?

montaż na własną rękę. Część będzie kosztować wszędzie podobnie tylko w ASO biorą 500zł za godzinę.

• Moderatorzy
Opublikowano
Kup tylny panel z gniazdami - przychodzi w komplecie w ASO i załóż sam - 5 min roboty. Wiązka zasilająca gniazdo podłokietnika jest właśnie przy tylnej części konsoli i trzeba się w nią wpiąć. Zakładałem to znajomemu jakiś czas temu. Trywialnie proste.

Pozdrawiam,

Trzastek

BMW Klub Polska

Opublikowano

Koleś z ASO wyliczył mi koszt części na ponad 400zł bo podobno oprócz panelu z gniazdami zapalniczkek (210zł) trzeba jeszcze zamontować popielniczkę i coś tam jeszcze bo inaczej będzie dziura (panel z gniazdami przykrywa tylko część zaślepki na końcu konsoli).

Czyli generalnie będę chyba musiał zapolować na taki panel używany i montować samemu... Ale póki co na allegro takowego nie znalazłem.

Opublikowano
Kup tylny panel z gniazdami - przychodzi w komplecie w ASO i załóż sam - 5 min roboty. Wiązka zasilająca gniazdo podłokietnika jest właśnie przy tylnej części konsoli i trzeba się w nią wpiąć. Zakładałem to znajomemu jakiś czas temu. Trywialnie proste.

Oki - możesz mi powiedzieć jak zdjąć tą zaślepkę na końcu konsoli (tą pod kratkami nawiewu)? Próbowałem podważyć ale coś mi nie idzie...

• 10 lat później...
Opublikowano

Tutaj, żeby nie zaśmiecac.

Czy ktoś wie czy w e93 po uśpieniu samochodu jest cały czas

napięcie w gnieżdzie zapalniczki pod schowkiem pasażera?

NIe będę kamery podłączał jakby coś.