Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Bardzo ciekawy film ale ja już go oglądałem z pół roku temu :)
http://img10.imageshack.us/img10/1065/1999767891m.jpghttp://img97.imageshack.us/img97/852/1999757859m.jpghttp://img94.imageshack.us/img94/7120/1999780608m.jpg
Opublikowano
W dzisiejszych czasach, taniego badziewia, jedyną rzeczą, którą można zaskoczyć klienta jest jakość i precyzja.

I tego mozemy byc pewni w BMW :mrgreen:

A filmik faktycznie lecial jakies pol roku temu i obejrzalem caly, fajny :mrgreen:

Pozdro

Pozdrawiam wszystkich chorych na tzw chorobe BMW :)

http://img500.imageshack.us/img500/4504/06102004bmwe34series5m5resize3.jpg

Opublikowano

Hehehe Panowie przestańcie bo mnie brzuch ze śmiechu boli.....

Niemiecka dokładność, to było kiedyś, teraz sa księgowi i Chiny.

Tak niemieaszki sprawdzają, ale jakoś im w kółko niedoróbki przechodzą do produkcji....

W tym kontekście to można rozmawiać o Japończykach.

Co ciekawe sami NIemcy teraz o tym mówią.

Opublikowano

pierwsze słysze ,ze w japonskich badziewiach nie ma niedoróbek - co ,moze w "tojotkach " , jak im zaczeły padac silniki po 100 000 km to zwalili na castrola i magnatec- żenada :lol: :lol: :lol:

a Niemcy są bardzo zadowoleni ze swoich aut i kupują w 99% tylko swoje

Opublikowano

Niemcy mają to do siebie, że ciężko im coś przetłumaczyć.

NIemcy są szowinistyczni i zawsze kupowali Telefunkena za 5000 DM zamiast Sony za 3000 DM.

Wczoraj btyłem w fabryce która produkuje w Polsce elementy do VW, Opli i BMW (X3 i 3-ka) - ta sama.

Znam tam głównego technologa (Niemiec) z którym zresztą byłem 2 tygodnie temu w fabryce Toyoty na Bliskim Wschodzie, i nie bzdeć mi Franuś co myślą Niemcy, bo on mi gadał przez 2 godziny czego się nauczyli od Japończyków w sensie organizacji produkcji o racjonalizacji produkcji.

Opublikowano
Niemcy mają to do siebie, że ciężko im coś przetłumaczyć.

NIemcy są szowinistyczni i zawsze kupowali Telefunkena za 5000 DM zamiast Sony za 3000 DM.

Wczoraj btyłem w fabryce która produkuje w Polsce elementy do VW, Opli i BMW (X3 i 3-ka) - ta sama.

Znam tam głównego technologa (Niemiec) z którym zresztą byłem 2 tygodnie temu w fabryce Toyoty na Bliskim Wschodzie, i nie bzdeć mi Franuś co myślą Niemcy, bo on mi gadał przez 2 godziny czego się nauczyli od Japończyków w sensie organizacji produkcji o racjonalizacji produkcji.

\

tak tak BUGIŚ- pierdu pierdu - ja jestem w Niemczech teraz a ty chłopczyku znasz kogos kto był - mozesz takie bajki opowiadac swoim kolegom z piaskownicy. A ze Niemcy nie mają klapek na oczach i zawsze sie starają nauczyc czegos nowego to ich znana od lat zaleta - tylko głupek nie stara sie dowiedziec czegos nowego ,ale ty na to pewnie nie mogłes wpasc , nie ?:D

Opublikowano
prawda jest taka ,ze dzisiejsze Niemcy to juz brak dokladnosci i porzadku, to juz odeszlo w przeszlosc, wiec przestancie zyc co niektorzy tym glupim mitem :nienie:
"We at BMW do not build cars as consumer objects, just to drive from A to B. We build mobile works of art" - Chris Bangle
Opublikowano
prawda jest taka ,ze dzisiejsze Niemcy to juz brak dokladnosci i porzadku, to juz odeszlo w przeszlosc, wiec przestancie zyc co niektorzy tym glupim mitem :nienie:

a skąd są takie informacje ? Z wirtualnej polski ? czy z onetu ? :lol:

Opublikowano

a skąd są takie informacje ? Z wirtualnej polski ? czy z onetu ? :lol:

smieszny jestes czlowieku , powiem ci tak : jak mial do wyboru twoj samochod i toyote , to bym wzial japonczyka

"We at BMW do not build cars as consumer objects, just to drive from A to B. We build mobile works of art" - Chris Bangle
Opublikowano

Co do jakości to mam wąską skalę porówniania... ale

Jak w Punto dokręcałem śrubkę, to się osmykiwała, jak w Hondzie, łamał się śrubokręt. W BMW odkręcam bez problemu śrubki 13 letnie.

Na Opla tata troche narzeka że słabe to jest a w nowej Fabii maska była krzywo.

Tyle ode mnie :)

Opublikowano

wg mnie to ty jestes człowieczku smieszny, bo aktualnie mieszkam i pracuje w Niemczech i wiem wiecej niz pampersiak , ktory jezdzi E39 z plasticzkami AC S i buduje obraz o Niemczech na bazie Playstation.

taaa , wez japonczyka , najlepiej za meza . Powiem ci tak - jakbym wygladał tak jak ty to bym sie wstrzymał z obrazaniem ludzi ,ktorych nie znam.

Opublikowano

dajcie sobie spokoj !!!

bo zaraz osiagniecie tak niski poziom... ze szkoda słow... :twisted:

temat ktory tak namietnie prowadzicie (ktore lepsze ?)...

jest jak studnia bez dna... :twisted:

nigdy nie zadowoli wszystkich.. wiec po co go drązyc ??? :mad2:

i do tego w taki sposob...

pozdrawiam

cosmo

Opublikowano

Czytając pewne posty mam wrażenie ze co niektórzy na tym forum pomylili chyba markę samochodu, jak go kupowali.... Ludzie co wy robicie w BMW?! Jeden narzeka że mu się ciągle psuje i jakie to badziewie i ma głupie rozwiązania a drugi woli Toyoty :D

Ja proponuje wam jak najszybciej pozbyć się tych badziewnych samochodów i kupić sobie po Nissanku i wszyscy będą zadowoleni....

http://img10.imageshack.us/img10/1065/1999767891m.jpghttp://img97.imageshack.us/img97/852/1999757859m.jpghttp://img94.imageshack.us/img94/7120/1999780608m.jpg
Opublikowano

Franek przestań bzdecić bo nie wiesz z kim rozmawiasz a ni o kim, nie każdy tutaj jest Twojego szablonu, i życie nie jest tak proste jak wygląda.

I te głupoty o testowaniu możesz pisać na blogu a nie tutaj.

Swieży temat - komunikat poziomu oleju i jego działanie tylko po wyłączeniu silnika ...... wynalazek stulecia normalnie, pewnie testowany latami.

Ja zawodowo jestem technikiem i pracowałem kiedyś w firmie eksportujacej na Zachód maszynerię np. do produkcji alusów.

Teraz pracuje w przemyśle, sporo się podróżuje, i nie gadakam jak volksdeutsch tylko obserwuje.

A jest co.

Świat się zmienia i teraz nawet bloki silnika do BMW i Mercedesów nie są produkowane w Niemczech, tylko tam, gdzie F-16 dla nas.

• Moderatorzy
Opublikowano

Temat dotyczył filmu produkcji Discovery nt E63. I chyba tylko 3-4 pierwsze wypowiedzi były na temat. Następne już nie bardzo.

Chcecie się wzajemnie obrażać? Proszę na privie.

Następnym razem dam ostrzeżenia. I nie będzie mnie interesowało kto zaczął. Obie "dyskutujące" w ten sposób osoby dostaną ostrzeżenie. Nie po to założyłem to forum i poświęciłem mu przez 3 lata masę swojego prywatnego czasu żeby teraz zrobił się tu śmietnik jak na innych forach. Jak Wam się nie podoba taki styl prowadzenia forum to są w sieci inne gdzie nie ma takiej "cenzury".

Zamykam.

Pozdrawiam

Admin

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.