Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!! Na allegro wystawił ktoś E32 niby alpine. Jednak jak się zacząłem przyglądać to coś mi nie pasuje. Tabliczka znamionowa od 750 a w opisie podane że 735i 250 PS. Nie jestem znawcą od alpin może ktoś się lepiej zna i mi odpowie czy to alpina czy szczep. Bo mi wydaje się że to drugie. :D no ale może się myle.

Link: http://moto.allegro.pl/legenda-niemieckiej-motoryzacji-bmw-735i-alpina-i1690091693.html

Opublikowano

To jest jakaś lipa.

Też znawcą nie jestem ale wikipedia mówi, że alpina 3,5l wyszła w 1992 roku. Poza tym, nie takie miała ospoilerowanie, miała naklejki, inne felgi i indywidualny numer.

A te 150 000 oryginalnego przebiegu to kpina z białych ludzi. No i jaki on bezwypadkowy to widac po tym słupku z naklejkami....

Bring More Women
Opublikowano
Taka z niej Alpina jak ze mnie alpinista... :mrgreen: Pozdrawiam.
Opublikowano
Czy chociaz troche przypomina orginal :)
Prawda jest taka,że każda E32 przypomina oryginał bo przecież jest bazą do Alpiny...ale Alpina to Alpina.Pozdrawiam wszystkich szcześliwych...i tych nieszcześliwych tez :cool2: ...posiadaczy E32.
Opublikowano
Gościu poprostu szuka laika
Właśnie...zainwestował w dekielki do felg i pewnie znajdzie głupiego,który będzie wszem i wobec opowiadał jaką to Alpiną śmiga...i nawet mu przez myśl nie przejdzie,że nie dość,że zwykła 735i to jeszcze jakiś szczep.Pozdrawiam.
Opublikowano
Czy chociaz troche przypomina orginal :)
Prawda jest taka,że każda E32 przypomina oryginał bo przecież jest bazą do Alpiny...ale Alpina to Alpina.Pozdrawiam wszystkich szcześliwych...i tych nieszcześliwych tez :cool2: ...posiadaczy E32.

orginal wsensie ori Alpina , a nie seryjne e32

Gosc odczytal napis na kielichu ALPINWEISS II , swoja droga przydalo by sie jeszcze zmienic gale od biegow :)

Inni tez dostarczaja Radość z jazdy :)

http://img222.imageshack.us/img222/4316/drivingpleasure2.jpg

Opublikowano
swoja droga przydalo by sie jeszcze zmienic gale od biegow :)
No ale wtedy to juz napewno cena o 5 tyś w górę...bo to już by była Alpina Wypas...Tak czytałem to ogłoszenie i az dziw bierze jak ludzie beszczelni są...
Opublikowano
ale tu niektorzy naiwni sa.. prawdziwa Alpina mialaby pewnie barany, licznik sygnowany alpina, tabliczke znamionowa.. zderzaki .. jest to zwykla siodemka jescze z szit naklejkami z allegro
Opublikowano

Alpina, nawet po dziesieciu dzwonach i wymienionej polowie czesci na te od zwyklego E32, musi miec swoj numer VIN, inny niz ten, ktory nadalo BMW.

No i oczywiscie plakietke certyfikujaca - ani jednego, ani drugiego ten samochod nie ma, bo sprzedawca na pewno by o tym wspomnial i zamiescil fotki.

End of story.

Byly:

E36 318is Coupe

E32 750i

E30 318i

E36 320i Touring

E34 AC Schnitzer S3(240 HP i 315 Nm)

E38 730i Indyvidual

E23 732i

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.