Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie wszystkich użytkowników forum. 2 tygodnie temy zakupiłem 4 letnią E92. Na zegarze 120 tyś km. Jakiś tydzień temu usłyszałem dziwne chrobotanie po prawej stronie silnika. Czasami występuje czasami nie jest słyszalne dopiero po otwarciu przedniej klapy. Czy ktoś z Was miał ten sam problem. Jeżeli tak to czym to było spowodowane i jaki był mniej wiecej koszt naprawy. Prosze o porade i obejrzenie załączonego filmu:

Serdecznie pozdrawiam.

Opublikowano

Dziwny dźwięk ciężko ocenić.

Ale nie wiem czy to nie jest czasem odzywający się rozrząd.

Tylko domniemywam :|

Opublikowano
Sprawdz osprzęt zaczynając od alternatora potem pasek wielorowkowy i rolki... o rozrząd możesz byc spokojny bo łańcuch odzywa się przy zmianach obrotów... skoro 120 na zegarze to ile może miec naprawdę? ... potrzebujesz dobrego mechanika...jeśli jesteś ze Sląska to mam kogo polecic
Opublikowano
Sprzęgło bierze troche wysoko ale mechanik powiedział że smiało moge na nim jeździć. Ostatnio była u mechanika bo chciałem coś z tym zrobić jak na złość sucz nie brzęczała tego dnia wogóle. Dziś powrót do stanu poprzedniego - znowu słychać delikatne brzęczenie tak jak by uciekające powietrze. Komputer nie pokazuje nic auto nie traci mocy wszystko jest tak jak być powino tylko ten dzwięk.... :( Auto ma udokumentowany przebieg 120 tyś nic mniej nic wiecej. Chyba pojeżdze nią troche poobserwuje z miesiąc i potem zaprowadze do mechanika mam tylko nadzieje że po raz kolejny nie ucichnie na jeden dzień :(