Skocz do zawartości

320d Wywalic katalizator czy lepiej zostawic??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja mam sondę i mam wycięte i nic mi nie świruje komputer, nie wiem po co wogóle tam jest przecież ona jest przed katem a nie za nim, gdyby była za nim to już napewno były by problemy.

Sprzedam, uchwyt ręcznego ze skóry, tylna klapa Pre-Lci Igiełka.

Człowiek nie potrzebuje gwiazdy, błyskawicy a nawet czterech pierścieni, człowiek potrzebuje dwóch nerek.

Moja ślicznota: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=158&t=211412 oceń:D

Opublikowano
nie wiem po co wogóle tam jest przecież ona jest przed katem a nie za nim, gdyby była za nim to już napewno były by problemy.

dlatego jest przed katem :wink: żeby już skatalizowane spaliny siłą rzeczy nie doprowadzały do odchyłek.

Opublikowano
koledzy a powiedzcie mi co macie zamiast katów u siebie? Całkiem wywalone katy i wspawane rury czy puszki zostały a sam środek wywalony czy co?
Opublikowano
tylko rury bez żadnych imitacji? Jeden gość mi proponował tłumik środkowy za 80 zł w kształcie kata, sama taka pucha. Ale chyba lepiej całkiem wyciąć i wstawić normalnie rury nie?
Opublikowano
z tego co ja się dowiadywałem to najlepszym wyjściem jest wspawanie przelotowych rur tej samej średnicy co seria i do tego obudowanie ich puszkami po katach. Rury dlatego że cały układ pracuje z taką samą szybkością emisji spalin do atmosfery... struga zawirowanych przez turbinę spalin nie jest rozbijana o ścianki samej pustej puszki. Obudowy [imitacje katów] od oka technika na przeglądzie rocznym + nowy łącznik elastyczny.
Opublikowano
no dobra, a tam w tej mieścinie koło poznania co skupują katy to biorą całą puche z bebechami czy sam środek a pucha zostaje?? no bo trzeba miec tą obudowe żeby nią zabudować rury później
Opublikowano
oni biorą z tego TYLKO wnętrzności [monolit]. Pucha idzie jako złom, więc możesz normalnie wypatroszyć puchy i zawieść im to w reklamówce.
Opublikowano
ok, no to chyba tak zrobie. rury przelotowe i obudować tą puchą z katalizatora a środek do Kórnika. gdzieś tam w którymś poście pisałes ze Ci 700 zł za środek dali tak??
Opublikowano
nie to u mnie w mieście mi proponował tyle za dwa katy... a skoro tyle sam dawał tzn że w Kórniku ożeniłby je z zyskiem dla siebie... na razie leżą i czekają na lepszą okazję ;) pozdr
Opublikowano
aaa :D mi w wrocku zaproponował 550 zł najwięcej a dzwoniłem do trzech skupów. no ja bym chciał je sprzedać odrazu za jak najdrożej, bo musze jeszcze przepływke wymienić na nową a koszt 500 zł, a ostatnie miesiące mam tak fatalne ze masakra:/ firma gdzie pracuje pada, z kazdym miesiacem coraz gorzej i juz od 3 miesiecy ani zlotówki premii nie widziałem a wczesniej było dobrze:D , a wydatków ostatnio coraz więcej i jeszcze wyjazd na wakacje w sierpniu.. tak że chciałbym coś na nich zarobić..
  • 2 lata później...