Skocz do zawartości

316i , wygląd wizualny , doradzcie.

hbreakerB

Rekomendowane odpowiedzi

śrubokręcik płaski w dłoń, otwórz maskę, zaraz na początku błotników masz takie otworki [nad kierunkami], wsuwasz śrubokręt w ten otworek, naciskasz plastikowy zaczep i już widzisz że kierunek sam do Ciebie wyłazi, wysuwasz kierunek, odpinasz wtyk od obudowy przekręcając o 90' [chyba] w lewo... i tak następna strona. Instalacja: podpinasz wtyk, blokujesz przekręcając 90' w prawo, wsuwasz kierunek w jego miejsce do momentu aż KLIKNIE.

2 min roboty , dzieki ;* jak tylko dojdą bede cudował :D

• Odpowiedzi 109
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

no i posikałem sie , zabrałem auto od mechanika i uznałem ze nie bede przyciemniał szyb , po przespaniu z tym nocy uznałem ze nie stać mnie na mandat kłopoty związane z przyciemnieniem szyb u policji i zabranym dowodem rej... ale dzieki all za pomoc

no i w zasadzie dobrze zrobiłeś... ja tam uważam że przyciemnienie najlepiej wygląda w turasie :cool2:

co macie na mysli mowiac o "turasach" ?

za te cene co mialem robic przyciemke chce kupic te lampy tylnie , te beda pasowały ? wygladaja na ori ?

http://allegro.pl/lampy-tylnie-bmw-e46-tylne-biale-tyl-komplet-i1661994356.html

dobra kupiłem te : http://allegro.pl/show_item.php?item=1660618409

i to : http://allegro.pl/show_item.php?item=1696671043

i to : http://allegro.pl/show_item.php?item=1683835160

jutro jeszcze oryginalny znaczek bo wytarł mi sie z przodu i narazie chyba koniec ;> czy o czyms zapomnialem ?

wedlug mnie duzo lepiej wygladaja ciemne kierunki poniewaz nie odcinaja sie tak bezczelnie od calej lampy jak te biale, porównanie na zdjeciach

http://img810.imageshack.us/img810/3298/11062011312.th.jpg http://img402.imageshack.us/img402/3536/20012011091.th.jpg

nie patrzcie na szkla lamp bo polerowanie niestety nie pomaga, halogeny zrobilem na blysk a te robia sie matowe po tygodniu od polerki i czeka mnie zmiana kiedys :)

szukam

Ja na forum lobbuję przeciw polerce szkieł, bo sam robiłem i wiem, jak jest.

Co do kierunków, to ja sie zgadzam, ale te czarne jak podejdziesz do auta bliżej, to właśnie tak samo się odcinają po chamsku, przez te nieszczęsne obwódki kleju dookoła. Miałem i wiem, co mówię. Na jasnym aucie mniej, na ciemnym tragedia i wygląd jakbyś kierunki w Tesco kupił. Optycznie po prostu nie pasują do lamp, lampy też musiałyby takie obwódki mieć, żeby to jakoś grało. Mogę podesłać foto, żeby zobrazować, o co mi chodzi. Ja w byłej miałem dokładnie takie, jak u Ciebie i nie mogłem na to patrzeć :mad2:

mi tam podobają sie te białe co zamówilem i juz nie gadajcie o tym bo zaraz zaczne zalowac ze je zamoiwlem hahha ;d

pogadajmy o czyms co przede mną bym nie zrobił kolejnego bledu :D

np co sadzicie teraz o ringach ? bo xenonów nie zamontuje.. za duzo z tym roboty , czytalem gdzies na forum ze musiał bym ze 2,5K wydac by wszystko poprzerabiac itd...

2ga sprawa , te swiatla na dole w blotniq wypadła mi nazwa wiecie ocb , tam gdzie mam teraz zaslepki , jak je wmontować ? halogeny ?

No halogeny. Używki upolujesz na allegro z instalacją, a przynajmniej obsadkami żarówek. Instrukcję retrofita się znajdzie, to nie problem pewnie.

Xenony rzeczywiście droga sprawa, a jak robić, to porządnie, takie moje zdanie.

w ogole wiadomo ze nie ma pociagnietej instalacji pod halogeny? gdzies wtyczki przypiete w zderzaku i wolny kabelek za modulem swiatel? czy trzeba samemu ciagnac kable wszelkie i przekaznik ladowac :) bo jednak z halogenami fajnie wyglada. Ringi montuj w lampy tylko raczej zolte niz biale :)
szukam

w ogole wiadomo ze nie ma pociagnietej instalacji pod halogeny? gdzies wtyczki przypiete w zderzaku i wolny kabelek za modulem swiatel? czy trzeba samemu ciagnac kable wszelkie i przekaznik ladowac :) bo jednak z halogenami fajnie wyglada. Ringi montuj w lampy tylko raczej zolte niz biale :)

raczej wątpie zeby miał wiązki podciągniete pod halogeny bo jak od nowosci ich nie miał to Wątpliwe... troche zabawy z tym by bylo...

ringi moze i tak , ale nie wiem czy zółte.. nie chce robic festynu "ZA DUZEGO" =d

raczej wątpie zeby miał wiązki podciągniete pod halogeny bo jak od nowosci ich nie miał to Wątpliwe... troche zabawy z tym by bylo...

ringi moze i tak , ale nie wiem czy zółte.. nie chce robic festynu "ZA DUZEGO" =d

swoja droga ciezko sie montuje te ringi ? co ze starymi zarowkami ?

kolego tempomaty od 2l silnikow tez sa gotowe, a kwestia to zmiana kierownicy, to samo komputer pokladowy tez zawsze jest wystarczy zalozyc manetke. Wiec wcale bym sie nie zdziwil ze taniej wychodzilo BMW zakladac te kable niz bawic sie w modyfikacje wiazek elektrycznych :) no ale to tylko zasugerowalem ze moze cos wiecie na ten temat, ze moze ktos cos takiego dokladał i moze mial :)

zarowki to wiadomo do smietnika albo do schowka co kto lubi od pozycyjnych, a ringi prosto, wystarczy lampe rozebrac, umocowac przetwornice gdzies za lampa, zalozyc ringi, zamknac lampe i podlaczyc do wtyczki postojowych.

szukam

kolego tempomaty od 2l silnikow tez sa gotowe, a kwestia to zmiana kierownicy, to samo komputer pokladowy tez zawsze jest wystarczy zalozyc manetke. Wiec wcale bym sie nie zdziwil ze taniej wychodzilo BMW zakladac te kable niz bawic sie w modyfikacje wiazek elektrycznych :) no ale to tylko zasugerowalem ze moze cos wiecie na ten temat, ze moze ktos cos takiego dokladał i moze mial :)

zarowki to wiadomo do smietnika albo do schowka co kto lubi od pozycyjnych, a ringi prosto, wystarczy lampe rozebrac, umocowac przetwornice gdzies za lampa, zalozyc ringi, zamknac lampe i podlaczyc do wtyczki postojowych.

i nic przez te ringi sie nie kiełbasi ? co jak sie przepalą albo cos ;>

hm...

w poprzedniej 330d miałem ringi no i fakt, wyglądały bardzo dobrze ale teraz po tylu głosach że to wieś zastanawiam się czy montować je do aktualnej... no i rozbebeszenie reflektora xenonowego to nie będzie taka prosta sprawa niestety :|

Może nie wieś, choć ringi w naszych starych e46 rzeczywiście wychodzą z mody. Pamiętacie ten szał jeszcze z 3-4 lata temu.

Temat o ringach jest na dziesiątki stron i na pewno znajdziecie porady montażowe.

Co do halogenów, to wg mojej wiedzy instalacji prewired brak, fabrycznie, trzeba dokładać. Tempomat w 320d jest, bo takie rozwiązanie wymusza rezygnacja z linki gazu, jaką wymyślili inżynierowie w swoim czasie. A halogeny to tak, jakbyś oczekiwał gotowej instalacji el. foteli, nie ma tak dobrze.

Co innego np. zmieniarka, której instalację można było jak wiecie zamówić fabrycznie bez samej zmieniarki.