Skocz do zawartości

316i , wygląd wizualny , doradzcie.

hbreakerB

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 109
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

dlatego mowie ze nie zawsze widza :P ale coraz wiecej busow jezdzi do sprawdzania stanu technicznego i oni juz mierza i trzeba rwac :)

nie mowie o przyciemnianiu w garazu tylko w zakladzie zajmujacym sie szybami samochodowymi :) w czestochowie za tylne boczne i tylna wolaja 450 :) za calosc 700 :)

jak ktos ma taniej po znajomosci albo dobry zaklad ale tanszy to tylko sie cieszyc :)

szukam

dlatego mowie ze nie zawsze widza :P ale coraz wiecej busow jezdzi do sprawdzania stanu technicznego i oni juz mierza i trzeba rwac :)

nie mowie o przyciemnianiu w garazu tylko w zakladzie zajmujacym sie szybami samochodowymi :) w czestochowie za tylne boczne i tylna wolaja 450 :) za calosc 700 :)

jak ktos ma taniej po znajomosci albo dobry zaklad ale tanszy to tylko sie cieszyc :)

dokładnie tak , bo z tego co widze u mnie to tez wyjdzie około 700 zł ponieważ wszystkie serwisy które wlasnie widze w necie w mojej okolicy sa serwisami z prawdziwego zdarzenia wiec nie mam co liczyc na TANIE OKLEJENIE...

no dobra ale jak zrobie przednie boczne lekko na czarno + te tylnie troche bardziej , to moze tak byc ze bedzie lipa na przeglądzie ? nie mowie o przodzie ze bedzie CZARNY tylko lekko przyciemniony zeby sie nie odroziniał az tak od tylu.. ;>

wania ty masz przód boczne tak samo przyciemnione jak tylne ? ;> miales kiedys problem na przegladzie ? bo szczerze panowie wydać 700 zł , i zaraz jak mowicie zdrapywac to mi sie nie usmiecha nie , sram pieniedzmi i bardzo bymn sie zdenerwowal

Przyciemnij sobie całość na 25% i nie będziesz miał problemów w razie kontroli a co najważniejsze będzie to świetnie i elegancko wyglądało.Mi się takie przyciemnienie na maksa kojarzy się z dresiarstwem i udawanymi "gangsterami" o wyglądzie Jasia Fasoli.Oczywiście to moje zdanie i komuś to może się podobać

Przyciemnij sobie całość na 25% i nie będziesz miał problemów w razie kontroli a co najważniejsze będzie to świetnie i elegancko wyglądało.

Z tego co wiem 25% daje już fabryczne przyciemnienie, jest więc w ogóle opcja żeby okleić i nie mieć problemów z policją?

Tylko kolega nie ma fabrycznie przyciemnionych szyb ale zwykłe.Tu jest zdjęcie przyciemnienia 30% i dla mnie tak jest właśnie idealnie http://img704.imageshack.us/img704/336/1000588p.jpg

chyba trafiłeś w moj gust , bo mi tez srednio sie podoba CZARNA SZYBA , wole lekkie przyciemnienie dające efekt czegos typu LIMUZYNA a nie SPORT/DRES , acz kolwiek nie wiem czy 30% to dla mnie nie za mało , ale jezeli z przodu nie moge mieć wiecej jak 30 to nic na to nie poradze i chyba zrobie wszystkie na 30% , bo nie moge wszystkich np na 40 % ? albo 35 % ? juz wtedy bedzie lipa jo ?

• Zasłużeni forumowicze
Tu nie chodzi o to jak one sa ciemne ale ile przepuszcza swiatla. Gdzies czytalem artykul ( moze to nawet bylo na naszym forum) ze ktos udowodnil ze nawet bezbarwna folia naklejona na szybe ktora fabrycznie byla piecowo przyciemniona dawala wynik mniejszy niz 75%. Po prostu dodaje sie jakiejs tam grubosci warstwe plastiku, ktora blokuje swiatlo i juz mamy mniej niz mozna (bylo to sprawdzone miernikiem).

🙃🙃

nic nie poradzisz, takie jest prawo i ma byc conajmniej 75% przepuszczalnosci swiatla na przednich szybach, jesli tego nie bedzie dostajesz mandat i masz zabrany dowod, w najlepszym wypadku zdrapiesz folie przy nich i ci oddadza. Wiec dopoki to sie nie zmieni to bezensowne bedzie przyciemnianie przednich bocznych szyb nawet bezbarwna bo jesli to obnizy przepuszczalnosc swiatla to wiadomo co sie dzieje podczas kontroli.

Ciekawy jestem czy naklejenie np. folii antywlamaniowej na szyby tez powoduje obnizenie przepuszczalnosci i co wtedy, szyby super jak z fabryki a na urzadzeniu wychodzi np. 60% przez folie i co tez kasuja dowod? :) to niestety jedno z wielu praw i ustaw ktore sa troche bez sensu ale coz :)

osobiscie tez bym wolal miec boczne przyciemnione delikatnie bez zadnych obaw o kontrole policji :)

szukam

Wydaje mi się ,że policja nie będzie się czepiać 5-10% odchylki bo jakis tam bład pomiaru tez pewnie jest. Jakbyś więc miał te 65% przepuszczalności to raczej problemu by nie robili.Czepiaja się takich co mają ewidentnie czarne szyby

Jakbyś więc miał te 65% przepuszczalności to raczej problemu by nie robili

taaa...chyba że dorwą go gwiazdujące psy z TVN Turbo - Uwaga PIRAT!

hahaha na szczescie u mnie nie grasują :D

btw : po ptokach panowie , oddałem samochodzik do warsztatu jutro wrzuce efekt koncowy szyb , zazyczyłem sobie przód boczne + tył boczne naj jasniejsze przyciemnienie jakie miał a tylna szyba o TON ciemniejsza od pozostałych , powinno wygladac to ładnie bo nie bedzie widać przeskoku kolorów ( mam nadzieje ) :D teraz jestem zmuszony jezdzic ojca POLO 1.4 ktora jezdzilem 2 lata wczesniej i powiem wam ze teraz dopiero wiem co to komfort bmw oO powaga polo ktore uwazalem za wygodne dzis stało sie dla mnie GRUZEM ;o

aha i cene sobie krzyknał za wszystkie szyby 600 zł ( pozostawie bez komentarza )

btw , napewno bedziecie umieli mi pomoc , zajrzyjcie plz bo nikt nie odpowiada od paru dni a trapi mnie to strasznie bo boje sie o samochod ; viewtopic.php?f=69&t=159576

btw : http://allegro.pl/bmw-e46-98-01-biale-kierunkowskazy-komplet-4sztuk-i1683835160.html

te kierunki wejda do mnie i beda dorze wygladac ? bo chce zamówić i nie wiem czy te beda odpowiednie

tak zeby wygladały jak tu : viewtopic.php?f=159&t=150330 chyba ze macie fajniejsze na allegro ;d

Wejść to pewnie wejdą ale nawet na zdjęciu widać jaka jest tego "jakość" wykonania.Pewnie trochę pojeździsz i zaczną parować itd..Lepiej poszukaj Boscha nawet używanych niż tego chińskiego badziewia

Wejść to pewnie wejdą ale nawet na zdjęciu widać jaka jest tego "jakość" wykonania.Pewnie trochę pojeździsz i zaczną parować itd..Lepiej poszukaj Boscha nawet używanych niż tego chińskiego badziewia

nie widze takich na allegro , mogłbys zobaczyc ty ? moze znajdziesz, przynajmniej wiesz czego szukac ...

kurna Kolego za BOSCHa zapłacisz "pińć" razy więcej, a przy ewentualnej kolizji ubezpieczyciel i tak będzie Cię kasować na zamiennik. Ja mam takie jak pokazałeś we wcześniejszym linku i jakoś się nie różnią od ori... no poza logo BOSCH :wink: Nie parują i pasują idealnie w fabryczne miejsca montażowe. Od siebie polecam :cool2:

kurna Kolego za BOSCHa zapłacisz "pińć" razy więcej, a przy ewentualnej kolizji ubezpieczyciel i tak będzie Cię kasować na zamiennik. Ja mam takie jak pokazałeś we wcześniejszym linku i jakoś się nie różnią od ori... no poza logo BOSCH :wink: Nie parują i pasują idealnie w fabryczne miejsca montażowe. Od siebie polecam :cool2:

zaufam ci i zamówie , a widzisz gdzies na allegro tylne białe lampy ? takie zeby mi pasowały ? moze tez odrazu bym zamówił , jak juz szalec to szalec ;d

myślę że nie będziesz zawiedziony jakością tych lampek przednich. Natomiast jeśli chodzi o tylne to tutaj sugerowałbym oryginalne... ja mam np zamienniki firmy DEPO i cholerka jakoś prawa ma delikatnie zdeformowaną śrubę przez co lampa jest podniesiona o 2mm względem górnej krawędzi. Nie podoba mi się to i jakbym miał kupować znowu to wolałbym zapłacić 50zł więcej a mieć ori BOSCH. Lewa za to jest idealnie położona. Bardzo ładnie świecą. Inne zamienniki tzw NO NAME świecą na "różowo", więc to kolejna wada którą trzeba brać pod uwagę.

EDIT:

Koleś napisał że oryginał... napisz, zapytaj żeby Ci podesłał foto z logo BOSCH. http://moto.allegro.pl/bmw-e46-sedan-lampa-lampy-tyl-bialy-kierunek-i1653636473.html

Edytowane przez yoshimura01

myślę że nie będziesz zawiedziony jakością tych lampek przednich. Natomiast jeśli chodzi o tylne to tutaj sugerowałbym oryginalne... ja mam np zamienniki firmy DEPO i cholerka jakoś prawa ma delikatnie zdeformowaną śrubę przez co lampa jest podniesiona o 2mm względem górnej krawędzi. Nie podoba mi się to i jakbym miał kupować znowu to wolałbym zapłacić 50zł więcej a mieć ori BOSCH. Lewa za to jest idealnie położona. Bardzo ładnie świecą. Inne zamienniki tzw NO NAME świecą na "różowo", więc to kolejna wada którą trzeba brać pod uwagę.

te bedą dobre ? http://allegro.pl/lampa-lampy-tyl-tylne-biale-bmw-e46-sedan-i1660618409.html

typ pisze ze ori.

wiesz oni tak będą pisać, a później się okaże że to WYSOKIEJ JAKOŚCI ZAMIENNIK...

ok , kierunki zamówione , teraz pytanie czy trudno je wymienić ? poradze sobie sam , z moją umiejetnoscią psucia wszystkiego co plastikowe ? :D mogłbys opisac krok po kroku jak dla DEKLA za przeprszeniem ? :norty:

z tylnymi lampami jednak narazie sie wstrzymam bo 600 zł za przyciemnianie + kierunki + znaczek bmw przód , to juz troche za duzo w tym miesiacu :mad2:

śrubokręcik płaski w dłoń, otwórz maskę, zaraz na początku błotników masz takie otworki [nad kierunkami], wsuwasz śrubokręt w ten otworek, naciskasz plastikowy zaczep i już widzisz że kierunek sam do Ciebie wyłazi, wysuwasz kierunek, odpinasz wtyk od obudowy przekręcając o 90' [chyba] w lewo... i tak następna strona. Instalacja: podpinasz wtyk, blokujesz przekręcając 90' w prawo, wsuwasz kierunek w jego miejsce do momentu aż KLIKNIE.