Skocz do zawartości

316i , wygląd wizualny , doradzcie.

hbreakerB

Rekomendowane odpowiedzi

siemka , pare miechów temu kupiłem bmw , powoli zaczynam ją ogarniać , puki co kupiłem felgi 17 i chciałem was spytać co na moim miejscu jeszcze byscie w niej zmienili by poprawić wyglad wizualny , piszcie co wstawic + srednie koszta , bede bardzo wdzieczny bo przybylo mi troche gotówki i chce doprowadzić do ładu bunie ;]

oto aktualne foty ;

http://imageshack.us/g/94/52986833.jpg/

btw , co sadzicie o tych felgach ? dalem za nie 1400 zł z oponami na 2 sezony

• Odpowiedzi 109
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Felgi jak najbardziej ok. Jeżeli chodzi o modyfikacje to ja pozostawiłbym wszystko w serii, a zainwestowałbym w nowe ori dywaniki, gałkę, mieszek choć oczywiście nie wiem w jakim są stanie ;) takie autko poprostu powinno być umyte i zadbane - wówczas cieszy oko. Dodawanie dodatków typu spojler, srebrne/czarne nerki, ringi itp tylko psuje całokształt ;)

Pierwsza sprawa - z gustem jest jak z dupą, każdy ma swoją. ;)

Zacznij czytać forum, przeglądaj galerie userów i modyfikuj wizualnie furę według SWOJEGO smaku. Mnie dla przykładu Twoje felgi średnio podchodzą. Myślę, że takim uniwersalnym modem na początek mogłaby być zmiana kierunków z żółtych na białe.

Autko jak sie patrzy ;) felgi też mi się podobają (choć innym mogą mniej). Nic bym nie zmieniał.

No, co najwyżej halogeny bym dołożył bo widzę, że nie ma.

edit: albo mi sie wydaje, że to czarne zaślepki ;)

Pozdrawiam :)

no to białe kierunki = jaki koszt mniej wiecej ?

co sadzicie o przyciemnieniu szyb ? + ramki srebrne na licznik , gałki w srodku itp mam w stanie idealnym , i na tym chyba bym przystopował , ale jakie koszty tego wszystkie to pojecia nie mam

aaa jeszcze mi sie przypomniało , nie mam xenonów , to moze ringi ? jak to bedzie wygladało ?

aaa i jeszcze widziałem pare takich beczek z CZARNYM grillem a nie srebrnym tez mi sie to podobalo ;d

w odpowiedzi na ostatnie twoje pytanie:

-białe kierunki koszt niewielki pewnie ze stówkę, sprawdź na allegro

-przyciemnianie szyb? myślę, że wyglądało by ok, nawiasem mówiąc to ja sięnie zdecydowałem a myślałem kidyś na poważnie, u mnie w Łodzi koszt całego tyłu ok. 400 zł

-ramki na zegary ładnie wygląda, kumpel ma koszt tez mały

-ringi...jest osobny temat sprawdź zobaczysz jak bunie się prezentują z ringmi

-co do grilla to jak z felgami co komu się podoba

ja na pewno bym zmienił kierunki i może te ringi a tak to umyć i jeździć, to BMW przecież :D

no to białe kierunki = jaki koszt mniej wiecej ?

co sadzicie o przyciemnieniu szyb ? + ramki srebrne na licznik , gałki w srodku itp mam w stanie idealnym , i na tym chyba bym przystopował , ale jakie koszty tego wszystkie to pojecia nie mam

aaa jeszcze mi sie przypomniało , nie mam xenonów , to moze ringi ? jak to bedzie wygladało ?

aaa i jeszcze widziałem pare takich beczek z CZARNYM grillem a nie srebrnym tez mi sie to podobalo ;d

Przeciemnione szyby to komfort, ładny wygląd i upierdliwe cofanie ;) sam nad tym myślę, ale interesują mnie tylko piecowo przyciemniane (IMO lepszy efekt) a to jest ponad 1000zł podobno (i takie przyciemnianie raczej nieodwracalne :D ).

Ringi uwielbiam - sam kupiłem żółte, bo nie podchodzi mi gdy kolor ringów jest inny niż świateł (a xenonów nie mam). Zainteresowałbym się na Twoim miejscu kupnem całych lamp nie-ori, np te: http://allegro.pl/lampy-soczewkowe-depo-fk-bmw-e46-sedan-01-04r-lift-i1650823452.html - cholernie mi się podobają beemy z soczewkami :) tutaj pewnie poleci na mnie fala bluzgów, bo to dość kontrowersyjny wybór (tj. nieoryginalne lampy). W okolicy jest ziomek, który ma czarną e46 po lifcie i ma z tyłu diodowe lampki. Na początku uważałem to za pomyłkę, ale teraz jak za każdym razem widzę jego autko to się na te lampy napatrzeć nie mogę :D IMO ringi obowiązkowo ;) jeśli kupujesz to tylko CCFL i od razu kup sobie ze dwa inwertery na zapas bo lubią zdychać ;) ten ziomek ma też czarną obwódkę grilla (nie tylko żeberka) - taka czarnulka wygląda jak rasowy bandzior - w moje gusta trafia, ale ja lubie pretensjonalność - inni kierowcy od razu są cierpliwsi i uprzejmiejsi jak widzą mega-pretensjonalny wóz :lol:

wiec podsumowując :

białe kierunki : http://allegro.pl/bmw-e46-98-01-biale-kierunkowskazy-komplet-4sztuk-i1683835160.html + tylne lampy i tu mam dylemat czy kupic takie : http://allegro.pl/lampa-lampy-tyl-tylne-biale-bmw-e46-sedan-i1660618409.html czy moze takie : http://allegro.pl/bmw-3-e46-coupe-lampy-tyl-biale-komplet-4szt-i1696616644.html , jak sadzicie jak te 2gie na moim czarnym beda wygladac ?

przyciemnianie : 450 zł

ramki na zegary : http://allegro.pl/alu-ramki-na-zegary-bmw-e38-e39-x5-bmw-e46-i1696671043.html

ringi : http://allegro.pl/ringi-ccfl-do-bmw-e36-e38-e39-e46-gwarancja-i1677701969.html

grill czarny ; http://allegro.pl/atrapa-grill-kratka-nowa-bmw-3-e46-01-tuning-w-wa-i1695010038.html

Prosze przeanalizujcie dokładnie kazdy link czy jest OK , bo jak bede kupował to z tych w/w a chce miec pewność ze beda pasowały mi do samochodu... boje sie ze kupie a pozniej bedą jaja ze cos nie pasuje i tak mi to zamonują ze bede miał szpary 2cm...

e46 316i 2000r sedan 1.9 benz.

• Zasłużeni forumowicze
ringi i ramki ok ale ten czarny gril to bez sensu , masz ciemny lakier i sie ci wszystko zleje :mad2: , jak cos to ja bym poszedl w druga strone i zamienil ale na chromowany .

Na forum ciężko będzie złapać jeden konkretny kierunek modów. Bo gust każdy ma inny, ja na ten przykład nie znoszę przyciemnianych szyb (przyciemniłbym tylko wtedy, gdybym musiał wozić jakieś większe fanty moim turasem), a ringi byłyby pierwszą rzeczą, która wyleciałaby z auta, gdybym przypadkiem miał kiedys taką e46 z ringami nabył. Ostatnio ppatryk wyrzucał i auto od razu odzyskało wygląd.

Lampy z linku od coupe na szczęście nie podejdą. Nie obraź się, ale z całej oferty używek na alegro wybrałeś najbardziej wiejskie lampy, jakie są. Ohyda to za małe słowo, a inne nie nadają się do użycia w miejscu publicznym. Natomiast te od sedana jak najbardziej ok. Ramki bierz, sprawdzony sprzedawca.

Za wyrzuconą w błoto kasę wolałbym w stosunku do poprzednich wypowiedzi:

- małą glebę

- nowe szkła do przednich lamp (ciągle ori, a mocno odświeża wygląd; jakby co to nick gruszkin na allegro)

- halogeny

- ramki w licznik (niektórym nie pasuje, dla mnie z pozycji kierowcy zabieg świetny)

A potem skupiłbym się na wnętrzu. I jak wyżej, jeśli zmieniać pomarańczki, to tylko komplet, a nie same kierunki z przodu.

wszystko ok, czasem nie zakladaj tych bialych lamp bo to z 10 lat temu bylo fajne, teraz wies tanczy i spiewa. No co do nerki to wyciagnij swoja, papierem sciernym zedrzyj ten niby chrom i kup puszke spray czarny blyszczacy albo czarny mat, ze 2 razy psikniesz i gitara a koszt to zamkniesz sie w 20zl :) proponuje poszukac tez na forum bo moze ktos chcialby zamienic swoje biale na pomaranczowe wiec wtedy nic bys nie zaplacil :)
szukam

wszystko ok, czasem nie zakladaj tych bialych lamp bo to z 10 lat temu bylo fajne, teraz wies tanczy i spiewa. No co do nerki to wyciagnij swoja, papierem sciernym zedrzyj ten niby chrom i kup puszke spray czarny blyszczacy albo czarny mat, ze 2 razy psikniesz i gitara a koszt to zamkniesz sie w 20zl :) proponuje poszukac tez na forum bo moze ktos chcialby zamienic swoje biale na pomaranczowe wiec wtedy nic bys nie zaplacil :)

dobrze kombinujesz :D

no te białe tez mi sie wydawały z tylu lampy wiejskie dlatego napisalem do was jak to moze wygladac , i okazało sie ze miałem rację :D

z grillem tez poczekam bo niby podoba mi sie czarny ale srebrny tez robi wrazenie bo w koncu to bmw.

"Za wyrzuconą w błoto kasę wolałbym w stosunku do poprzednich wypowiedzi:

- małą glebę

- nowe szkła do przednich lamp (ciągle ori, a mocno odświeża wygląd; jakby co to nick gruszkin na allegro)"

co masz na mysli mowiac "małą glebe" + nowe szkła do przednich lamp ? mozesz dac jakis przyklad z allegro bo tez nie bardzo wiem ocb

Gleba to obniżenie, które nadaje charakteru bardziej niż wszystkie diody i inne ringi, ale nie każdy może mieć, bo się może okazać, że pod dom nie podjedziesz na wybojach.

Nowe szkła to już podałem nazwę sprzedawcy.

http://allegro.pl/bmw-3-e46-98-01-szklo-reflektora-i1677889697.html

Gleba to obniżenie, które nadaje charakteru bardziej niż wszystkie diody i inne ringi, ale nie każdy może mieć, bo się może okazać, że pod dom nie podjedziesz na wybojach.

Nowe szkła to już podałem nazwę sprzedawcy.

http://allegro.pl/bmw-3-e46-98-01-szklo-reflektora-i1677889697.html

czaje czaje , to raczej u mnie odpada obnizenie , bo mam takie ulice ze szkoda gadac...

1. Lampy MTechnik [białe kierunki]

2. Lampy przednie Xenon [ori]

3. Kratka w zderzak 328i

4. Końcówka wydechu a'la EISSENMAN

5. Ringi Angel eyes bursztynowe

6. Czarny lakier na zaciski hamulcowe

Kabina:

1. Kiera trójramienna poliftowa + multifunkcja

2. Wskaźniki zegarów zdobione chromowanymi aluramkami + czerwone wskazówki VDO

3. Skórzana/y: gałka [MTechnik], mieszek, uchwyt ręcznego i mieszek ręcznego

4. Wyjście AUX w radiu

5. Antracytowa podsufitka

6. Sportsitze w skórze [dla Twojego autka kontrastujące kolory skóry: biała, beżowa, łososiowa, szara, brązowa]

7. Nagłośnienie

8. Podświetlenie nóg

9. Oświetlenie kabiny poliftowe

Felgi osobiście mi się nie podobają... takie typowe/ oczywiste. Dla BMW bardziej bym się skłaniał do felg ze szprychowymi ramionami wychodzącymi od środka do zewnątrz i zachodzącymi na rant felgi, co sprawia wrażenie jeszcze większej felgi. Taki efekt wizualny tworzy optycznie muskulaturę auta i zamyka całą płaską i szeroką bryłę, a to się chwali :cool2:

Pozdrawiam

1. Lampy MTechnik [białe kierunki]

2. Lampy przednie Xenon [ori]

3. Kratka w zderzak 328i

4. Końcówka wydechu a'la EISSENMAN

5. Ringi Angel eyes bursztynowe

6. Czarny lakier na zaciski hamulcowe

Kabina:

1. Kiera trójramienna poliftowa + multifunkcja

2. Wskaźniki zegarów zdobione chromowanymi aluramkami + czerwone wskazówki VDO

3. Skórzana/y: gałka [MTechnik], mieszek, uchwyt ręcznego i mieszek ręcznego

4. Wyjście AUX w radiu

5. Antracytowa podsufitka

6. Sportsitze w skórze [dla Twojego autka kontrastujące kolory skóry: biała, beżowa, łososiowa, szara, brązowa]

7. Nagłośnienie

8. Podświetlenie nóg

9. Oświetlenie kabiny poliftowe

Felgi osobiście mi się nie podobają... takie typowe/ oczywiste. Dla BMW bardziej bym się skłaniał do felg ze szprychowymi ramionami wychodzącymi od środka do zewnątrz i zachodzącymi na rant felgi, co sprawia wrażenie jeszcze większej felgi. Taki efekt wizualny tworzy optycznie muskulaturę auta i zamyka całą płaską i szeroką bryłę, a to się chwali :cool2:

Pozdrawiam

udowodniłeś mi własnie , jak głupi jestem w temacie tuningu bmw i ile jeszcze mi brakuje =DDD szacunek dla ciebie , a dluga droga przede mna

Podepnę się pod temat - skoro już w temacie lamp jesteśmy. Strasznie nie podoba mi się, że kierunkowskaz nie jest zaokrąglony od strony styku z reflektorem mijania w związku z czym cała lampa (mijania + długie) sprawia wrażenie mocno prostokątnej (mam nadzieję, że wysłowiłem się na tyle jasno, że wiadomo o co biega :D ). W wersjach po-liftowych to się zmieniło - reflektory z m-pakieru mają to zaokrąglone, jak np. te: http://img823.imageshack.us/img823/7404/dsc1564b.jpg - jakby szło gdzieś dostać wersję z jasnymi kierunkami :norty:

No i apropos wiochy z jasnymi tylnymi światłami (też uważam to za szkaradzieństwo) - a wersja compact nie miała ich jasnych fabrycznie czasem?

jha sie tak zastanwiam panowie bo teraz jechałem od panny , patrze na moj tył a tu kierunki z tyłu boczne tzn te wieksze lampy POMARANCZ , a te na masce mniejsze białe oO , ocb ? byly takie modele ? czy gosc przedemna wymieniał czy moze mam myslec ze był bity ? ;> z 1 strony to lepiej bo 1 wydatek mniej =d ale z 2giej nie wiem co mam myslec

btw ; jak bede przyciemniał szyby , to oni mi doradzą w jakim stopniu to zrobić ? czy mam sugerować sie czyms innym ? ile % przyciemnienia itd ?

hbreakerB, jakbyś chciał z listy Yoshiego robić oświetlenie nóg i kabiny, to tu lub na bmw-sport są moje instrukcje, jak to zrobić szybko, tanio i oczywiście ori. Oczywiście tych modów nikt z zewnątrz nie zobaczy, więc nie wiem, czy o to Ci chodzi.

chodzi ci o klape? a nie maske? te z tylu biale swiatelka na klapie to swiatla cofania a nie kierunki :D

bedzie kilka folii i sobie wybierzesz od malego przyciemnienia bo czarna smole :)

czyli lampy musze same białe kupić a te na klapie zostają jo ?

no tak , ale jest jakis dopuszczlany stopien przyciemniania i wolałbym go nie przekraczac bo jak mnie policja sciagnie i kaze zrywać folie za 450 zł to sie lekko zdenerwuje ;>