Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Od niedawna jestem posiadaczem BMW E61 z 2004r. 530d z zawieszeniem samopoziomującym. Z prawej strony tylnego zawieszenia dochodzą dziwne dzwięki - trzeszczenie przy przejeżdzaniu przez nierówności, ogólnie bujanie auta powoduje trzeszczenie - aż wstyd. Czy miał ktoś podobny problem? Co może być przyczyną? Proszę o sugestie.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
na 100 % tuleja wahliwa, tzw. tuleja pływająca
Opublikowano

Jaki jest koszt tej tuleji.....?

Bo u mnie jak jade nic nie slysze ale jak auto stoji i machne tylem sila rak to wlasnie slysze jak skrzypi lekko.Odkrylem to przez przypadek jak mylem samochod :wink:

The ultimate driving machine.....B.M.W///M SPORT
Opublikowano

Bo u mnie jak jade nic nie slysze :wink:

Ja też jadąc nie słysze, no chyba że otworze szybę :D

Opublikowano

witam

mam to samo. Ma ktoś może jakiś schemat gdzie te tuleje się znajduja ? I czy w domowym garażu samodzielnie można się podjąc takiej wymiany czy potrzebny "specjalistyczny" sprzęt?

Opublikowano
Ok, tuleje już mam i również jak kolega zastanawiam się, czy da się to zrobić samemu? Robił ktoś z Was coś podobnego?
Opublikowano

Z tego co wiem , potrzebujesz jakiś specjalny ściągacz żeby ją włożyć i założyć .

Poza tym później musisz ustawić zbieżność .

Opublikowano

zgadzam sie! wymienialem 2 dni temu,

koszt tulejki od 45zl w gore

Opublikowano
również potwierdzam owe tuleje, do wymiany najlepsza jest oryginalnie dostosowana łożyskowana śruba pociągowa z zestawem tuleji i wycisków, częśc specjalnie podcięta do tarczy kotwicznej, młotkiem tego się raczej nie wymienia ale ogólnie ciężko nie siedzi, obsadzone w stosunkowo wąskim pasku alu
Opublikowano
Wymienione i.....błoga cisza :D Koszt tuleji oryg. 95zł. Dzięki za wskazówki.