Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

mam problem z moją E50 SEDAN 530d. Mianowicie podczas jazdy po drogach nieutwardzonych po głebokich dziurach, podczas zjeżdzania z krawężników i przy szybkiej jezdzie na zakrętach słyszę pojedyncze stuknięcie wewnątrz auta w granicach tylnej kanapy i półki bagażnika... Proszę o pomoc cóż to może być, ponieważ cooaz bardziej irytuje mnie to zjawisko...

Z góry dzięki za pomoc ; ))

BMW E60 530D SEDAN 2003r
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
nikt nie odgadnie na odległośc, kanał i szukac trzeba
Opublikowano
U mnie kiedyś też trzeszczało/skrzypiało w tylnej części auta. Po kilkukrotnych "wsłuchiwaniach" skąd dobiegają te odgłosy padło na łączenie kanapy i półki na rogach. Tzn w miejscu gdzie są w półce po bokach takie podłużne plastiki w których są uchwyty na pasy. W tym miejscu skóra styka się właśnie z tymi plastikami i trzeszczy/skrzypi itp. Nakleiłem na tym łączeniu taką gąbkę przylepną (coś jak do uszczelnienia okien) nawilżoną wazelinką i od tamtej pory jest cichutko :wink:
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
kanał mówisz... ciekawe jak z kanału odgadniesz co stuka wewnątrz auta... ;p

wykluczyleś już podwozie? dźwięk się może przenosić