Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam Problem z Turbo, a mianowicie

-na wszystkich biegach turbo bardzo dobrze chodzi, dzis na 4 na 4000 obr. wszedłem bez problemu

-co parę chwil turbo nie raguje, oraz przy tym nie ma spadku mocy

-w tej chwili kiedy przez 1-5s. turbo nie reaguje wydaje ''CHAŁAS'' jak z traktora i po chwili przestaje i można na pełnych obrotach prowadzić autko

Proszę o poradę, wolę teraz zaradzić temu niż czekać kiedy turbo mi całkiem odpusci

Opublikowano
nic nie rozumiem co napisałeś... auto ma moc? kopci? są luzy na wirniku? jakieś straty na wirnikach? coś było robione w celu poprawy dynamiki?
Opublikowano
Witam

Mam Problem z Turbo, a mianowicie

-na wszystkich biegach turbo bardzo dobrze chodzi, dzis na 4 na 4000 obr. wszedłem bez problemu

-co parę chwil turbo nie raguje, oraz przy tym nie ma spadku mocy

-w tej chwili kiedy przez 1-5s. turbo nie reaguje wydaje ''CHAŁAS'' jak z traktora i po chwili przestaje i można na pełnych obrotach prowadzić autko

Proszę o poradę, wolę teraz zaradzić temu niż czekać kiedy turbo mi całkiem odpusci

Chcesz temu zaradzić to wymień turbinę!

Turbo nie reaguje i nie ma spadku mocy???

Opublikowano
nie kopci turbo działa jak narazie wszystko wporządku, tylko teraz często mam tak że na 1-5 s. tak jak by silnik kręcił bez turbo po tem puszcza, osiągam 4000 obrotów etc... dlatego się teraz pytam dopuki kokos jeszcze jezdzi, cholera go wie co mu jest
Opublikowano
własnie mysle aby jechac do bmw i podpiąc go do kompa ale nie wiem czy cos wyjdzie, wczoraj chciałem przedstawic mu ten problem jechałem ze 15 kilometrów i nazłosc chulał normalnie, jak go ciągne na max przy dłużych obrotach to chula bardzo dobrze tylko jak jadę np. na 3 - 50- kmh albo na 4 70 kmh to są takie zgrzyty, czyli jesli jest luz w turbinie to wtedy wydaje ten dzwięk -
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

Witam Ponownie

Pompa wtryskowa mi poszła koszt 3300 zł z filtrami etc... w boschu kraków rok gwarancji bardzo dobra obsługa i zrobili mi to porządnie

Byłem dokładnie 9 mies temu u innego mechanika zapłaciłem za naprawę pompy 2200 zł w Zasani Myslenice - Małopolska a dokładnie http://www.pompywtryskowe.eu/?v=kontakt

Nie polecam ich !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Próbowali mi naprawić częsci której sie nie naprawia i nie powinno ponieważ tą czesc sie tylko zamienia... w boschu mi powiedzieli że nie ma takiej technologi aby naprawiać ją

Lekki wkr... mam na nich

tam z Zasani jest 6 mies gwaranci czyli nie mogłem ją reklamaować

jesli się są pytania jakies

[email protected]

Opublikowano
Witam Ponownie

Pompa wtryskowa mi poszła koszt 3300 zł z filtrami etc... w boschu kraków rok gwarancji bardzo dobra obsługa i zrobili mi to porządnie

Byłem dokładnie 9 mies temu u innego mechanika zapłaciłem za naprawę pompy 2200 zł w Zasani Myslenice - Małopolska a dokładnie http://www.pompywtryskowe.eu/?v=kontakt

Próbowali mi naprawić częsci której sie nie naprawia i nie powinno ponieważ tą czesc sie tylko zamienia... w boschu mi powiedzieli że nie ma takiej technologi aby naprawiać ją

Lekki wkr... mam na nich

tam z Zasani jest 6 mies gwaranci czyli nie mogłem ją reklamaować

jesli się są pytania jakies

[email protected]

Ja mam pytanie off topic - czy można zmienić "chałas" na "hałas" :roll: