Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
nikt nie pomoze. chodzi mi o to czy do e46 330d 184km 00' da rade załozyc skrzynie 6 beigowa zamiast 5

Kolego myślę że skrzynia 6 biegowa jest troszkę dłuższa ale nie jestem pewien na 100% poza tym nie wiem czy czasem koło dwumasowe nie jest inne, jeśli skrzynia jest dłuższa to i wał napędowy jest krótszy, najlepszym rozwiązaniem jest porównanie dwóch skrzyń 5-cio i 6-cio biegowej i wtedy można coś kombinować a tak to lepiej nie kupować jeśli nie będzie pasować, napewno mocowania skrzyni do silnika są identyczne i tego jestem pewien chodzi tylko o różnice w dwumasie a konkretnie łożyskowanie na wałku sprzegłowym i wał napędowy czy jest taki sam, bo napewno trzeba dzwignię zmiany biegów zmienić wraz z mechanizmem, najlepiej poszukaj jakiegos sprzedawcę który ma 5-cio i 6-cio biegową skrzynie i porównaj ilość zebów na wałku sprzegłowym i średnicę wałka oraz łożyskowanie a następnie zmierz długoś i będziesz miał rozeznanie w tym temacie. Pozdro Mario. Jakby co to ja mam taką skrzynię zdemontowaną więc pomierz swoją a ja pomierzzę swoją tylko że teraz nie da rady bo jestem na urlopie i dopiero jak wrócę to mogę to pomierzyć więc jak ci się śpieszy to szukaj sprzedawcy który ma obie skrzynie na sprzedaż.

Sprzedam, uchwyt ręcznego ze skóry, tylna klapa Pre-Lci Igiełka.

Człowiek nie potrzebuje gwiazdy, błyskawicy a nawet czterech pierścieni, człowiek potrzebuje dwóch nerek.

Moja ślicznota: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=158&t=211412 oceń:D

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
jesli dobrze kojaze to ktos tu pisał ze razem ze skrzynia musiałbyś wrzucić koło dwumasowe

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=161201 Zapraszam do galerii

Sprzedam

Przekaźniki modułu komfortu do E46 3-Seria, M3, E83 X3, E52 Z8 , Z4 E85, E53 X5 E39, M5 E38 - centralny zamek, podnośniki szyb)

Zdjęcia przekaźników w galerii