Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
Witam moze ktos mial podobny problem a mianowicie juz 2 raz odkad kupilem auto a mam go miesiac przy zegarach tam gdzie jest okienko od skrzyni biegów przy p,r,d,n zapala mi sie wykrzyknik i wtedy jak automat zmienia biegi autem szarpie jakby sie mialo zesypac - podobnie jest przy redukowaniu biegów - na tiptronicu tak samo. Na diagnostyce bmw wyskoczyl nieznany im tam blad. Po skasowaniu go auto zachowuje sie normalnie. Nie bardzo mi sie chce jezdzic co 2 tygodnie i kasowac ten blad. Moze ktos mial podobny problem i opisze co i jak moze byc nie tak. Edytowane przez przerom
Sprzedam BMW e46 318ci ze zdjęcia
Opublikowano

Po pierwsze bardzo ważne jest to jaki błąd się pojawił.

Po drugie warto sprawdzić poziom oleju w skrzyni.

Po trzecie jeśli tego nie robisz a rozwali ci skrzynie to popłyniesz i to bardzo.

Po czwarte przy jakich obrotach występuje ten błąd, lub kiedy on się pojawia.

Tak wiec czym prędzej zajmij się tym tematem żeby nie kupować drugiej skrzyni.

Opublikowano
Witam poziom oleju jest sprawdzony i jest ok. Wczoraj mialem tak ze pojechalem po zone po pracy. Pod firma zgasilem silnik zapalilem papierosa, odpalilem auto i blad juz byl. Serwis bmw twierdzi ze taki blad nie jest im znany.
Sprzedam BMW e46 318ci ze zdjęcia
Opublikowano
Do wiedz się co to za błąd, i poszukaj na form lub w google. To poważna sprawa skoro ci błąd wyskakuje nawet nie jadąc.