Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam mam problem z odpaleniem paliwo jest pompa progowa ciśnie jak szalona a auto nie odpala

wyczytałem ze mógł sie zawiesić wtrysk paliwa i nie stwarza sie ciśnienie na listwie i nie odpali czy prawda jak sprawdzić wtryski czy działają poprawnie auto nie odpala

błędów na kompie tez nie ma żadnych

Opublikowano
Nie wiem jak to dokładnie jest w 3.0d ale w INPIE w tych zakładkach wartości masz analog1 i analog2 to tam właśnie będzie podane ciśnienie CR. Wiesz te słupki zielone po lewej to czego oczekuje silnik, po prawej to co aktualnie zostało zmierzone.
Opublikowano
Opublikowano
Tylko że kolega ma auto prze liftem i niema CR tylko pompę VP44!! :duh:

nie gadaj bzdur jeśli nie masz o tym pojęcia, ok?

Opublikowano

a wiec tak wy jolem wtrysk i jak kręcę silnikiem to nie sika

co sprawdzałem a wiec cewka na wtrysku dział na krótko a z kompa nie ma sygnału na wtrysk

druga sprawa jak biorę na krótko to tez nie sika wiec o co Kaman

ciśnienie jest na szynie pompka progowa sadzi jak najęta

Opublikowano

Panowie !

A co ma chudy wpisane w profilu bo ja widzę --> Moje BMW: bmw e46 320d rok 2000r

Sorry zasugerowałem się jego profilem a zapomniałem ze temat tyczy się 330d.

Opublikowano

cewki sprawne cykają na krótko a z kompem nie ile powinno byc napięcia ale skoro idą takie grube kable to na pewno stawiam na 12 volt ale jest to taki szybki sygnał ze woltomierz pokazuje 5v 7 v

przydał by się oscyloskop ale nie posiadam

a jak biorę probówkę żarówkową to żarzy się lipnym światłem

i teraz tak czy pompa cr padła czy co czy prod na wtryskach zależy od ciśnienia chyba nie,

powinien tam być sobie

mam takie błędy sie pojawiły

mam odpięty filtr i paliwo idzie bez pośrednio do popy a w filtrze jest czujnik to pewnie ten błąd jeden a drugi

inpa

4704

4501

Opublikowano

Coś mi tu nie pasuje !

Jak by ci pompa kleknęła to miałbyś błędy w INPA, jak by coś nie działało to też by się błędami posypało a mówisz ze błędów niema tylko te dwa.

Sprawdź bezpieczniki!

Sprawdź sterowanie wtryskami!

Opublikowano

co masz kolego na mysli sterowanie wypraskami

czujni walu i walka

podmieniane sprawne

drugie dde tez juz mam i tez nie te same objawy

Opublikowano
chudy a czujnik położenia wału korbowego?? nie wysunął się jakimś cudem?? bo skoro mówisz, że ciśnienie w listwie jest tzn że elektrozawory wtryskiwaczy się nie otwierają, a jak wiadomo synchronizacja wtrysków jest obliczana dla GMP każdego cylindra. Na cewkach wtryskiwaczy powinno być 0,3 Ohm.
Opublikowano

bzdura zawur na pompie cr sie zatarł i przelewał paliwo i nie było odpowiedniego ciśnienia

diagnoza brak błędów usterka mechaniczna zatarła sie iglica

Opublikowano

Hmmm

Powinien być błąd ciśnienia na szynie CR, chyba że się tak dziwnie zatarł że podawała ciśnienie w granicach pracy.

No ciekawa sprawa.

Opublikowano
zawur na pompie cr sie zatarł i przelewał paliwo i nie było odpowiedniego ciśnienia

mh...czyli jednak kręciliśmy się blisko przyczyny! Najważniejsze, że już wyeliminowane :cool2: Co dalej w planach??

PS. ALEŻ CI ZAZDROSZCZĘ TEGO SWAPU :mrgreen: ... NO I TEGO POWERBOXa :mrgreen: Jak wrażenia po przesiadce z awaryjnego M47 na takiego potwora?? pozdr

Opublikowano

witam potrzebuje kupić cos takiego jak jest filtr paliwa od 330d ma przykręcony czujnik ciśnienia paliwa i potrzebuje ten czujnik kupić natkną sie ktoś na allegro b nie mogę znaleźć

ja mam taki filtr jak w tds co czujnik ma w obudowie ale nie mogę go podłączyć bo złamała sie laczka węza a tego tez nie ma nigdzie

dalsze plany to poskładam do kupy i nagram filmik wam pokarze co wyrezalem z mojego projektu

a wrażenia z jazdy z tym boxem to chyba z kombi zrobi sie limuzyna potargać chce ta budę masakra teraz jest jazda

Opublikowano
czujnik ciśnienia paliwa i potrzebuje ten czujnik kupić

chodzi o część nr 3 OEM[13327785354] --> http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=AL91&mospid=47642&btnr=13_0859&hg=13&fg=10

wrażenia z jazdy z tym boxem to chyba z kombi zrobi sie limuzyna potargać chce ta budę masakra teraz jest jazda

zazdroszczę jeszcze bardziej!!! :twisted: Dawaj ten filmik jak najszybciej!!! Pozdr

Opublikowano

dokladnie tak oto chodzi

pojawil sie problem auto straciło troszkę ciągu jak odpinam przeplywke wraca do normy wiec jeszcze wymiana przeplywki mnie czeka

Opublikowano

Albo programowanie jej ?

Sprawdź to pod względem wartości oczekiwanych i wartości zmierzonych.