Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, Czy jeśli słychać rzężenie pod maską na rozgrzanym silniku to może to być łańcuch? Na zimnym pracuje cichutko a jak się nagrzeje słychać lekko coś takiego właśnie jakby łańcuch o coś tarł. Ściągałem pasek od klimy bo myślałem że to sprężarka jednak nie ustało. Na dniach podjadę do mechanika żeby zdjął mi ten drugi pasek i posłucham. Jeśli się okaże że to właśnie łańcuch to co mnie czeka?

Dodam, że silnik M47.

Pozdrawiam.

Opublikowano
Paski były zdjęte tylko na chwile, inaczej bym chyba nie sprawdził czy to któraś pompa czy nie. Po zdjęciu tego dłuższego paska i tak rzężenie nie ustało więc to chyba łańcuch. Panowie poradźcie czy zmieniać rozrząd czy można tak jeździć? Jaki może być koszt naprawy?
Opublikowano
Paski były zdjęte tylko na chwile, inaczej bym chyba nie sprawdził czy to któraś pompa czy nie. Po zdjęciu tego dłuższego paska i tak rzężenie nie ustało więc to chyba łańcuch. Panowie poradźcie czy zmieniać rozrząd czy można tak jeździć? Jaki może być koszt naprawy?

Kolego s[rawdź jeszcze Vaccum pompę bo ona też może robić takie hałasowanie najlepiej jak otworzysz korek wlewu oleju i wtedy słychać najlepiej. Jeśli nie to pewnie napinacz łańcuszka rozrządu padł albo jakiś syfek podszedł i nie napina łańcucha i rzęzi, tylko gdyby napinacz był padnięty i sam łańcuch to wtedy czy zimny czy ciepły rzęziło by cały czas.

Sprzedam, uchwyt ręcznego ze skóry, tylna klapa Pre-Lci Igiełka.

Człowiek nie potrzebuje gwiazdy, błyskawicy a nawet czterech pierścieni, człowiek potrzebuje dwóch nerek.

Moja ślicznota: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=158&t=211412 oceń:D

Opublikowano
Dzięki kolego za te info bo o Vacuum nawet nie pomyślałem. Jak odkręcę korek to słychać taki zbasowany dźwięk, a jak jest zakręcony to pod korkiem słychać takie jakieś grzechotanie. Po czym poznać czy to vacuum przy odkręconym korku?
Opublikowano
Dzięki kolego za te info bo o Vacuum nawet nie pomyślałem. Jak odkręcę korek to słychać taki zbasowany dźwięk, a jak jest zakręcony to pod korkiem słychać takie jakieś grzechotanie. Po czym poznać czy to vacuum przy odkręconym korku?

Kolego na forum BMW Diesel jak dobrze pamiętam był nawet filmik nagrany z uszkodzoną pompą tu masz filmik:http://www.youtube.com/watch?v=b9liOlDM0Yo

Najlepiej jak nagrasz filmik twojego problemu wtedy coś można wywnioskować. Ale z tym łańcuchem to trochę dziwne bo jak by był wywalony to nawet na zimnym by rzęziło a nie tylko na ciepłym.

Sprzedam, uchwyt ręcznego ze skóry, tylna klapa Pre-Lci Igiełka.

Człowiek nie potrzebuje gwiazdy, błyskawicy a nawet czterech pierścieni, człowiek potrzebuje dwóch nerek.

Moja ślicznota: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=158&t=211412 oceń:D