Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam mam pytanie może ktoś mi pomoże kto ma bmw e36 1.6 jaki gaz mi sie opłaca wsadzić?? czy zwykły czy sekwencja dziś pytałem 1600 zwykły 2100 sekwencja. Fakt ze moja bmw z 1992 roku ale stan igiełka nie widać rdzy tylko lekko zaczyna na masce z tyłu. I ile by paliła na jakim gazie czekam na odp. z góry dziękuje
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Kolego na temt gazu na samym forum jest tyle ze starczy poczytać trochę a nie zakłądać nowy temat. Po za tym tytuł jest do bani i niezgodny z regulaminem.
Opublikowano
Tylko sekwencja. Ale są różne podzespoły i w zależności od ich doboru będzie zależeć o ile więcej będzie palić gazu, kultura pracy silnika i przede wszystkim czy będziesz miał w przyszłości problemy z tą instalacją. Zajrzyj na forum które polecił kolega wyżej. 2100zł to będzie najprostszy zestaw. Pamiętaj że najważniejsze są wtryski. Z własnego doświadczenia polecam wtryski Hana H2000, reduktor Zavoli, elektronika Stag 300, butla w miejscu koła zapasowego, zawór tankowania pod klapką wlewu benzyny. Do tego potrzebny jest jeszcze dobry warsztat w którym zamontują to dobrze i estetycznie. Za 2100zł dostaniesz najprostszy zestaw.
Opublikowano
witam mam pytanie może ktoś mi pomoże kto ma bmw e36 1.6 jaki gaz mi sie opłaca wsadzić?? czy zwykły czy sekwencja dziś pytałem 1600 zwykły 2100 sekwencja. Fakt ze moja bmw z 1992 roku ale stan igiełka nie widać rdzy tylko lekko zaczyna na masce z tyłu. I ile by paliła na jakim gazie czekam na odp. z góry dziękuje

Skoro z tyłu wychodzi rdza to ja bym zastanowił sie nad montażem gazu. :twisted:

tel. 514.99.46.99
Opublikowano
Zdecydowanie sekwencja i to dobrej firmy, na instalacji nie ma co oszczędzac bo potem się to mści! Dobra jest włoskiej marki BRC, gwarancja 2 lata, bez żadnych limitów kilometrów czy innych ograniczeń w jej uznaniu, co się psuje wymieniają na nowe z pudełka, od ręki. Pali 15-20% gazu więcej niż benzyny, nie polecam Staga, bo gwarancja do bani!
Opublikowano
I ile by paliła na jakim gazie czekam na odp. z góry dziękuje

moje m43b16 na sekwencji pali 10-11/100 w duzym miescie da sie zejsc ponizej 10

Opublikowano
oni mi nawet nie proponowali tylko podjechałem a on mi mówi że sekwencja 2100 i nawet marki nic nie podają. w 3 warsztatach byłem 100 zl różnicy jest wiec nie wiem a moja bmw naprawdę w dobrym stanie progi wszystko jak igiełka i teraz nie wiem wiem że ta bmw stara no ale myślę ze się zwróci jak trochę w nią włożę pieniędzy żeby ładnie wglądała;) co myślicie??
Opublikowano
wiem że ta bmw stara no ale myślę ze się zwróci jak trochę w nią włożę pieniędzy żeby ładnie wglądała;) co myślicie??

mysle ze jak wlozysz gaz to niewiele zyskasz na wygladzie, jezeli pytasz o to czy sie zwroci instalacja to kalkulator wez i sobie przelicz ile wyniesie cie przejechanie 100km na gazie a ile na benzynie uwzglednij koszt instalacji, jej przegladow.

Opublikowano (edytowane)

Zgadzam się z reaper89 jeśli chodzi o koszty, na gazeo.pl możesz je sobie olbiczyc, przed wyborem, dowiedział bym się jakie są opinie o konkretnych zakładach w okolicy, które montują LPG i wybrał najlepszy , a nie najtańszy- co nie znaczy że bym nie negocjował ceny, Ja żeby zbic z ceny wziąłem jeszcze jedną osobę która też zakładał LPG i utargowaliśmy trochę siana. Życzę powodzenia!

:D :D :D

Edytowane przez VICTIS
Opublikowano
Miałem e36 na zwyklej instalacji i sekwencji - obie zakladane nowe. Na zwyklej przejechalem ponad 60tys km - tak sie trafiło że pracowała bez zarzutu(przy montazu tylko były wymienione świece), później tylko wymiana filtra co ok 10tys.km - w IS'ie spalanie ok 10-11L/100km. Nastepna to sekwencja BRC w silniku b28 - tez nie ma sie co doczepić, spalanie średnio ok 12L/100km
Opublikowano
wstawiłem teraz do swojej sekwencję za 2000zł i po wypaleniu trzech zbiorników cały czas wychodzi mi spalanie 11/100km. jazda mieszana z przewagą miasta.