Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam,

jako osoba ktora nie ma za duzej wiedzy o mechanice mam pytanie... Benzyniaka zeby zgasic wystarczy odciac pompe paliwa i nic strasznego sie nie dzieje a samochod gasnie. Natomiast z dieslem podobno jest inaczej... Z tego co sie orientuje są 2 pompy paliwowe (poprawcie mnie jezeli sie myle...) ale odciecie ich moze spowodowac zapowietrzenie jednej z nich a odpowietrzenie ukladu to podobno horror...

Pytanie brzmi: Co gasi diesla w momencie przekrecenia kluczyka z zaplonu na stop.

Dzieki za odpowiedź :)

Mateusz.

Edytowane przez dym007
Opublikowano
Kolego na Twoje wszystkie pytania są już dawno odpowiedzi na forum wystarczy troszkę się pofatygować i użyć opcji :search:

BAYERISCHE MOTOREN WERKE

"To ucieleśnienie sportowego charakteru,dynamiki,zaawansowanej technologii i ponadczasowej funkcjonalnej elegancji,oznaczonym Biało-Niebieskim emblematem symbolizującym obracające się śmigło.Samochód tej marki posiadamy dla radości z jazdy."

Oliver Hessmann

Opublikowano

Odnośnie gaśnięncia Diesla szukałem i jednak nie znalazłem precyzyjnej odpowiedzi ... Natomiast pytanie o CR to racja głupota z mojej strony... :mad2: Oczywiście 330D ma CR :)

Dzięki !

Temat do zamknięcia :)