Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

problem przekładni dotyczy zarówno tych wyposażonych w 2VL (variable sport steering) jak i tych bez tej opcji...

ja też kiedyś zasugerowałem sie opiniami tu na forum dotyczącymi przekładni i pojechałem do ASO i poprosiłem o wymianę (samochód na gwarancji) bo przeszkadza mi stutanie przekładni przy wyłączonym silniku kręcąc kierownicą w lewo i w prawo (podczas stuków nie ma)...ale oczywście w ASO twierdzą, że tak ma byc, a przekłdani na gwarancji nie wymienią bo nie ma na niej luzów i jest sprawna, wiec nie ma sensu wymieniac czegoś co jest dobre...

• Odpowiedzi 68
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
problem przekładni dotyczy zarówno tych wyposażonych w 2VL (variable sport steering) jak i tych bez tej opcji...

ja też kiedyś zasugerowałem sie opiniami tu na forum dotyczącymi przekładni i pojechałem do ASO i poprosiłem o wymianę (samochód na gwarancji) bo przeszkadza mi stutanie przekładni przy wyłączonym silniku kręcąc kierownicą w lewo i w prawo (podczas stuków nie ma)...ale oczywście w ASO twierdzą, że tak ma byc, a przekłdani na gwarancji nie wymienią bo nie ma na niej luzów i jest sprawna, wiec nie ma sensu wymieniac czegoś co jest dobre...

Sa rozne aso, moze podjedz do jakiegos lepszego

BMW Auto Rawski - NIE POLECAM!!!
Opublikowano
chciałem wymienic bo zasugerowałem sie opiniami tu z forum, stuków podczas jazdy nie słyszę jak dotąd, wiec nie mam cisnienia żeby wymienic...
Opublikowano

Tydzień czekam na odpowiedź. Mieli dzwonic nie dzwonią. No ciekaw jestem decyzji.

u mnie stuka , puka przy mocno skreconych kołach i przejechaniu po jakiejś nierówności .

no i tekst tygodnia odnosnie przekladni w naszych x3

cytat serwisanta: "W KAZDEJ SZTUCE X3 JEST TAKI SAM EFEKT, TYLKO JEDNI TEGO NIE SLYSZA, DRUGIM TO NIE PRZESZKADZA A TRZECI PRZYJEZDZA I CHCE WYMIENIC, A TYCH REKLAMACJI JEST TAK DUŻO, ŻE OBECNIE BMW ZAOSTRZYLO PROCEDURE WYMIAN DO TEGO STOPNIA , ŻE MUSZA JEZDZIC Z KAMERA W SAMOCHODZIE , A WSZYSTKON TO PO TO BY UNIKNAC DUZYCH KOSZTOW CZESCI JAK I ROBOCIZNY. ZDARZYLO SIE NAM , ŻE NA WARSZTAT JECHAL SAMOCHOD KTORY ZJECHAL PROSTO Z LAWETY Z PRZEBIEGIEM ZEROWYM. TE MODELE POPROSTU MAJA WADE TECHNOLOGICZNA, KTORA WEDLUG BMW NIE ZAGRAZA ZYCIU I NIE WPLYWA NA BEZPIECZENSTWO"

Co wy na to ?

XmaX
Opublikowano
no lipa na maksa...ciekawe czy w X3 LCI to poprawili, bo nr części przekładni kierowniczej od 2011 zmienia się co jakieś pół roku...
  • Moderatorzy
Opublikowano
Z takim założeniem to na pewno się nie uda :)
Opublikowano
"Dzien dobry, czy moga mi Panstwo potwierdzic ze odmowia naprawy?" ;-)

...na piśmie? :cool2:

Kiedyś było tak:

[...] wszyscy kupujemy BMW dla radochy z jazdy, nie zawsze kierując się do końca rozumem. [...]
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Mi do dziś nie dali odpowiedzi.

dzwoniłem sam , kazali czekać.

chyba to taki sposób na te reklamacje.

XmaX
  • Moderatorzy
Opublikowano
W moje F25 BMW wpompowało 35tys zł bez mrugnięcia okiem :)
Opublikowano
Ostatnio zrobiłem trasę ponad 4 tys. km (Floryda i z powrotem) ,prędkość 130/140 km/h (tempomat) ,średnie zużycie 8,9 litra. Bez rewelacji ,paliwo na szczęście tanie :-) ,samochód rzeczywiście głośny powyżej tych prędkości ,co w tak długich trasach jest mocno uciążliwe...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jak Ci się udało przejechać bez manadatu za "speeding" w tym wspaniałym kraju przy tak zawrotnej prędkości :norty:?

Coś musieć mieć nie tak skoro Ci głośno przy 140... a poza tym masz jakiś "super" zoptymalizowany silnik, że Ci pali tylko tyle... w 2.0D przy takiej średniej z tempomatem spala 8-9 (zależy czy po płaskim czy z górkami)....

Będziesz Miał Wydatki

http://www.motostat.pl/user_images/40716/icon1.png

BavarianVIN: WODZIKZ68FST

Opublikowano

130/140 km/h to akurat tyle ,żeby uniknąć mandatu w większości stanów :D Subiektywnie uważam ,że są to prędkości akceptowalne w tym autku (powyżej hałas wzrasta niemiłosiernie) Spalanie przy takiej prędkości i długości trasy to chyba norma ? ( wprawdzie silnik ma ok. 2000 obrotów a komputer pokazuje poniżej 7 litrów)

W kraju byłoby powyżej 10 litrów :wink:

Opublikowano

oj tam niemiłosiernie... ostatnio jechałem trasę 450km 20d z prędkościami 160-180 i powiem że w dieslu naprawdę ok, a benzyna tylko lepiej.

Dla mnie idealne prędkości na przeloty autostradą to do 180kmh - dobra sterowność i bezpieczeństwo

bez przesady - nie jest jakoś mega głośno przy takich prędkościach

• 3 miesiące temu...
Opublikowano
Byłem x3 u swojego mechanika i poprosiłem go, aby sprawdził tą felerną przekładnie. Przesmarował lekko listwę i dokręcił nakrętkę regulującą luz na tej listwie i już jest ok. Żadnego stukania, pukania i ładnie się kręci - jest jak nowa :D