Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Cześć.

Mam czasem mały problem jak chce szybciej pojechac i wcisne do oporu gaz na 3 biegu to tak jak by auto czasem mialo odciecie i po chwili dalej idzie dobrze. Zas jak wciskam z wyczuciem w punkcie 3/4 jest okej... Wiecie co to moze być??? :duh:

Pozdrawiam!

Edytowane przez miazgat0r
Opublikowano

Podłaczałem dziś wyskoczył mi błąd: świeca na 1 cylindrze (chyba szkoda wymieniac specjalnie 1 nie? lepiej na zime wymienic komplet?) oraz wtryskiwacz na 1 cylindrze miał odrobine zawyżoną wartość. A tak to reszta jest okej. Wiem ze mam minimalny luz osiowy na turbinie ale pionowy wiec ponoc jeszcze nie jest zle. Moze filtry bo nie wymieniane dawno?

Powiedzcie mi bo kupiłem niedawno wlasnie to auto i chce sie dobrac do kolektora ssącego mam nadzieje ze tam wsyztskie klapki na miejscu, ciezko zdemontowac?

Pzdr

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Powiedzcie mi bo kupiłem niedawno wlasnie to auto i chce sie dobrac do kolektora ssącego mam nadzieje ze tam wsyztskie klapki na miejscu, ciezko zdemontowac?

Pzdr

viewtopic.php?f=15&t=158180

Opublikowano

Dzieki guzior :D

W przyszły weekend zabieram sie za sprawdzenie stanu klapek i ewentualne ich usunięcie. Sadze ze u mnie zadna nie wpadła bo motor ładnie rowno pracuje.

Bardziej mnie zastanawia te przerywanie mocy w okolicach 3000obr/min przy przyspieszaniu. Czy jest mozliwe ze na wlaczonej kontroli poprostu sam gaz odpuszcza by nie zerwac trakcji ale w tym czasie kontrolka od niej sie nie pokazuje? Musze sprawdzic dzis na kompletnie wylaczonej :twisted: Bo szczerze mówiąc to narazie zrobilem tym autem 400km :cool2:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Gdyby klapka się urwała to prawdopodobne twój silnik w ogóle by nie chodził i nadawał by się do kapitalnego remontu lub bardziej opłacalne to kupić inny uzywany.
Opublikowano

hehe :D chodzi chodzi cicho i fajno :8)

Teraz tylko kwestia tego przerwania mocy, moze byc to spowodowane filtrami? bo moje sa zdecydowanie do wymiany.. Czy przyczyny szukac w zupelnie czyms innym "turbo"? Jak fachowcy z zakładu specjalizujacego sie tylko BMW bo zbadaniu powiedzieli ze silnikowo jest wsyztsko okej delikatny luz osiowy na turbo reszta spoko. hmmm :?:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Wymień wszystkie filtry i zobaczysz czy się poprawiło, dodatkowo proponował by ci wymienić kompletną odmę jeśli nie wiesz kiedy była wymieniana lub czyszczony sam separator
Opublikowano
Odma droga w tym motorze? bo pamietam wymieniałem kiedys w mojej byłej 328i i troche kosztowała bo do tego było tez z 5 węży, tu jest podobnie??? jaki olej polecasz?
Opublikowano

Zamówiłem motula 5w40 od kolegi "BERLIN" :norty:

Ej a te przerywanie mocy moze byc spowodowane przez turbine? bo jest tak ze do 3000 jest takie przez chwile ladnie rypniecie w fotel a pozniej jest slabiej bynajmniej mam takie odczucie... :( Moze pod kompa i jakos podczas jazdy go sprawdzic co??? wyjdzie wtedy cos???

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Miałem kiedyś podobne objawy w E46 320d i problem był z przepływomierzem masy powietrza, musisz podjechać do kogoś kto ogarnia temat i sprawdził samochód kompem podczas jazdy.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Fajnie że masz fejsa tylko potrzebna by była jeszcze osoba która będzie kumała odczyty z live data a najlepiej to zdiagnozować Disem. Możesz zrobić zrzuty z ekranu wykresów z live data i wrzucić do działu diagnoza komputerowa i może tam chłopaki pomogą.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Filtry i olej wymieniony , ale auto nadal przymula :x

Cos mi sie wydaje ze to turbo może już nadaje sie do regeneracji juz sam nie wiem, bede musiał podjechać do mechaniora.

Jedyne czego nie wymieniłem to odma ale to chyba nie wplywa na mój problem z mocą...?