Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

wiem ze juz byly pytania n/t sekwencji w tym modelu...

mam inne pytanie ...

czy 4500 zl to dobra cena za instalacje KME z wtryskami Matrix ??

moge miec 300 zl taniej ze wybierajac inne wtryski ale zdecydowalem sie na te.

zaklad cieszy sie bdb opinia w okolicy, sam gazowalem tam 4 auta

od razu odpowiadam na inne pytania:

nie stac mnie na Prinsa, ktory kosztuje w granicach 5-6 tys ktory zreszta tez ma swoje wady typu parowniki- jezeli dobrze pamietam z przeczytanych postow

4500 to juz max kwota jaka moge wydac na instalacje gazowa

nie decyduje sie na zwykla instalacje gdyz szkoda mi osiagow tego auta, pomimo tego ze mialem II gen LPG w E36 325 i nie narzekalem, auto osiagalo bez 230, nie kichalo itp

Opublikowano

II generacja - zapomnij!!!

wtrysk KME z Matrixami za tyle - dobra cena, żeby tylko kaszaniarze nie zakładali, bo więcej zdupczą, niż zrobią

INNYCH WTRYSKIWACZY NIE BIERZ - nie warto 300zł oszczędzić

Kai
Opublikowano

w poniedzialek zakladam KME z wtryskami matrix za 4300,butla w kole, wlew ukryty pod klapka paliwa

zaklad sprawdzony

mysle ze bede zadowolony

Opublikowano

Diego + matrixy dobrze zamontowane i DOBRZE ustawione w 100% wystarczaja do 2.8 (sprawdzone na 2.8 i i wszystkich wczesniejszych R6 wkladanych do E36 :) )

Jak zrobia to z glowa i poswieca troche czasu na regulacje na pewno nie bedziesz zalowal ze nie dolozyles do drozszej instalacji.

Pozdrawiam

Opublikowano

Tak, to jest dobre rozwiązanie za dobrą cenę. Instalacja będzie działać poprawnie, żeby tylko gazownicy czegoś nie spierniczyli...

Daj znać po montażu...

Kai
Opublikowano

zalozylem i w 1 dniu zrobilem juz 140 km

wszystko narazie spisuje sie dobrze

stracilo troche na wigorze, lecz mozna jeszcze podkrecic lpg w gornym zakresie obrotow, tzn gdy bede chcial jezdzic oszczednie bedzie palila tyle samo a przy butowaniu jedynie wiecej

gdy sie troche podbuduje finansowo, wybiore sie na hamownie, wtedy zdam relacje:)

zaluje ze nie sprawdzilem mocy auta przed montazem lpg

bardzo zawiodlem sie estetyka wykonania

to bylo 5 auto ktore tam gazowalem, zawsze starali sie to wszystko ladnie ukryc, jednak w tym przypadku powiedziano mi ze nie da sie inaczej

pod tym plastikiem sie nie miescily, natomiast montujac je pod kolektorem bardzo trudno byloby serwisowac(czyscic) wtryski- tak mi powiedziano

musze jedynie zmienic swiece, delikatnie poszarpuje czasami

wlew jest bardzo ladnie ukryty pod klapka wlewu paliwa

http://members.lycos.co.uk/tunerekk/DSC07611.JPG

http://members.lycos.co.uk/tunerekk/DSC07613.JPG

moze ktos przeslac mi swoje fotki sekwencji, bede bardzo wdzieczny

[email protected]

moze powinienem ich troche pomeczyc z innym rozwiazaniem montazu

Opublikowano
Faktycznie, nie wygląda to za ciekawie. Kolega ma 528 i wszystko ładnie ukryte pod pokrywką, kompletnie nic nie widać. Jak będę miał chwilkę to pstryknę fotkę.
Opublikowano

No, te listwy, to mogli wsadzić pod kolektor, ale to sporo pracy, więc pewnie nie wynika to z praktycznych spraw wymienionych przez gazownika, tylko z lenistwa :)

W każdym bądź razie najważniejsze jest działanie, a nie wygląd. Jeżeli nie masz problemów i jesteś zadowolony to przyjemnej jazdy za prawie pół ceny...

Kai
Opublikowano
mam tą samą instalację w 540iV8. auto nic nie straciło na mocy , a pali ok.1 litra więcej.no ale jeżdżę dużo bardziej dynamicznie dltaego spalanie może właściwie być podobne.jak stracił nieco mocy to najprawdopodobniej jest źle zestroiona mapa drogowa.wracaj do nich po 1000 km. i niech ci dokładnie zestroją.1000 km. potrzebne jest do ułozenia membrany.
czasami się mylę