Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich.

Koledzy mam serdeczną prośbę do was, a właściwie to oczekuję dobrej rady i opinii osób które miały takie doświadczenia. Otóż mam możliwość zakupu E90 320d z małym przebiegiem. Jedyny problem w tym, że auto miało kiedyś zderzenie ze zwierzyną. Z tego co mówił obecny właściciel to wymianie uległy lampy przednie, zderzak, część chłodnicy lub cała chłodnica - nie zrozumiałem dokładnie, oraz belka przednia. Teraz jest już wszystko naprawione. Auto mogę sprawdzić przed zakupem w ASO.

Ale i tak chciałbym poznać wasze zdanie czy takie auto warto zakupić? Jakie jest prawdopodobieństwo, że to co było naprawione nagle zacznie się sypac? Dodam, że auto było naprawiane w ASO.

Pozdrawiam

Opublikowano
jeśli naprawa w ASO to powinno być ok, oni raczej nie mogą pozwolić sobie na fuszerkę bo jeśli cos bedzie nie tak to będą musieli poprawiac a wtedy TU im już nie zaplaci. poza tym jak to w ASO nic nie naprawiają, tylko wszystko co sie do do wymiany. Zderzak lampy i pas przedni to nic poważnego. Ważne, żeby podlużnice były nietknięte, popros właściciela o pokazanie dokumentów naprawy co dokladnie było robione. No i pytanie na ile cena jest atrakcyjna. Drobna kolizja przy fachowej naprawie nie dyskwalifikuje auta moim zdaniem.

sadzomiotacz pędzony gnojówką

Sprzedam swoje BMW E91 320d 163 KM 2006 390 kkm, Navi Prof., panorama, bezwypadkowe, zadbane, pewne. Info - priv

Opublikowano
Jak podoba Ci sie auto to sprawdz podluznice czy nie byly lakierowane (bo jak byly to ta zwierzyna chyba koniem albo krowa byla;)), sprawdz geometrie i bierz.

Sprzedam:

1. Agregat DSC kompletny

2. HCU do DSC nowka w atrakcyjnej cenie.

3. Junctionbox control unit - sterownik sterujacy elektronika auta.

Opublikowano
zapytaj czy ma zdjęcia - każdy normalny człowiek który uderzył w Dzika/Jelenia/Krowe samochodem +20k PLN robi zdjęcie po takim zdarzeniu....
Opublikowano

Skoro prosisz o zdjecia i dopytujesz sie co bedzie gdyby, to zostaw te podluznice w swietym spokoju.

Podjedz na pelna geometrie auta (nie zbieznosc a geometrie), tam sprawdza Ci wszystkie punkty kontrolne i cala prawda o aucie bedzie jasna.

Dostaniesz wydruk na zielono tzn ze wszystko OK.

Sprzedam:

1. Agregat DSC kompletny

Opublikowano
słuchajcie bardzo potrzebuję przed kupnem auta dla kolegi o zdjęcie podłużnic. gdzie one dokładnie się znajdują ? można prosić jakieś zdjęcie z zaznaczeniem ? z góry dziękuję a proszę o to bo kompletnie na tym się nie znam.

jesli się nie znasz na tym to bez sensu, żebyś sam to sprawdzał. zleć kontrole fachowcowi i już

sadzomiotacz pędzony gnojówką

Sprzedam swoje BMW E91 320d 163 KM 2006 390 kkm, Navi Prof., panorama, bezwypadkowe, zadbane, pewne. Info - priv

Opublikowano
Odpowiadajac zwiezle i na temat. Jezeli naprawiane jak mowisz to wszystko jest ok.

Sprzedam:

1. Agregat DSC kompletny

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Skoro prosisz o zdjecia i dopytujesz sie co bedzie gdyby, to zostaw te podluznice w swietym spokoju.

Podjedz na pelna geometrie auta (nie zbieznosc a geometrie), tam sprawdza Ci wszystkie punkty kontrolne i cala prawda o aucie bedzie jasna.

Dostaniesz wydruk na zielono tzn ze wszystko OK.

Ja zimą wpadłem w dziurę prawym przednim i tylnym kołem i geometria cała mi się rozjechała....więc nie trzeba wyrżnąć autem w zwierzynę albo słup, żeby geometria się zgadzała - panowie w ASO ustawili wszystko w 30 min i jest git. Nie dramatyzujcie z tą geometrią!! Moje auto na rozjechanej geometrii jeździło kilka dni i nie wyczułem żadnej różnicy w prowadzeniu.

Opublikowano
koledzy ale ja zadałem inne pytanie :) co jak jest podłużnica lekko skrzywiona ? i potem wyprostowana specjalnym urządzeniem wraz z komputerem który prostuje co do mm jak w oryginale ?

...nie wiem jak po prostowaniu "tym urządzeniem z komputerem" :duh: ale po wymianie napewno będzie fabrycznie o ile będzie to robił fachowiec... podejrzewam, że z racji konstrukcji nadwozia E90 "lekko skrzywiona podłużnica" wymaga naprawy większej niz sama podłużnica i napewno rama z tradycyjnym oprzyrządowaniem wystarczy...

Opublikowano

houek nikt nie dramatyzuje, ale jesli ktos chce kupic auto to chyba oczekuje tego ze geometria bedzie OK (bez wnikania w szczegoly dlaczego nie jest ok, bynajmniej mi tak sie wydaje). Jak geometria nie bedzie OK, to niech sprzedajacy ja naprawi przed sprzedaza i po temacie, nie da rady naprawic to auta sie nie kupuje.

Swoja droga jak jedziesz sprawdzac geometrie i masz pozakladane glowice to sciagniecie geometri do wymiarow nie stanowi problemu, ale w przypadku gdy nie idzie sciagnac wymiarow do normy to ja bym sie nie pchal w kupno takiego auta. Ale to moje zdanie.

Sprzedam:

1. Agregat DSC kompletny

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
houek nikt nie dramatyzuje, ale jesli ktos chce kupic auto to chyba oczekuje tego ze geometria bedzie OK (bez wnikania w szczegoly dlaczego nie jest ok, bynajmniej mi tak sie wydaje). Jak geometria nie bedzie OK, to niech sprzedajacy ja naprawi przed sprzedaza i po temacie, nie da rady naprawic to auta sie nie kupuje.

Swoja droga jak jedziesz sprawdzac geometrie i masz pozakladane glowice to sciagniecie geometri do wymiarow nie stanowi problemu, ale w przypadku gdy nie idzie sciagnac wymiarow do normy to ja bym sie nie pchal w kupno takiego auta. Ale to moje zdanie.

Jak najbardziej się z Tobą zgadzam - tylko wielu jest świrów-kupujących, którzy widząc czerwony kolor na danych wejściowych zawijają tyłek i idą w długą....podobnie jak Ci co latają z miernikiem lakieru i próbują Ci wmówić, że masz auto sklejone z 3 :mad2:

Jeśli geometrię da się ustawić w każdym punkcie to znaczy, że jest OK - koniec kropka.