Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam zrzeszonych.

Jest pare punktow z diagnozy komputerowej ktore nie rozumiem pozniewaz z bmw mam do czynienia od niedawna.Przedstawie bledy nizej.

E4 Odchylenie mieszanki (rzad 2) za duzy

CB Regulacja lambda zderzak (rzad 2) przy ograniczniku reg.

E3 Odchylenie mieszanki (rzad 1) za duzy

41 Czujnik polozenia walka rozrzadu walek rozrzadu wloty sygnal niezrozumialy

F2 Przerywacz spalania cylinder 5 rozpoznany

F3 Przerywacz spalania cylinder 6 rozpoznany

F1 Przerywacz spalania cylinder 4 rozpoznany

Sprawa z czujnikiem w toku.Zostal zamowiony oryginalny, zostala kwestia go wymienic.

Nie rozumiem punktow 5,6,7 odnosnie przerywacza spalania oraz punktow 1,3 odchylenia mieszanki.

Swiece zostaly wymienione.Nie obstawialbym przeplywomierza gdyz nie ma go na wykazie.

Auto nie zachowuje sie jak 150 koni.Rozgrzeje sie a co najgorsze jak go zgasze to nastepuje masakra.Odpali po 3 sec krecenia, nie ma w ogole sily,nic.Przy ruszeniu zgasnie.Bardzo prosze o fachowa rade i pomoc.Pozdrawiam.

Opublikowano
Wymienilismy czujnik polozenia walka rozrzadu..Zadnych zmian.Auto nie odzyskalo mocy.Czujnik zostal wymieniony z odlaczona klamra (akumulatorem) A teraz pytanie.Czy po zalozeniu nowego trzeba komputerowo go zaadaptowac ?
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Prosze wyzej.Zalezy mi chociaz na odpowiedzi na to pytanie.Czy jak przepływka jest do wymiany powinno ja wykazac jako bląd na kompie ?
Opublikowano
Kolego czym diagnozowałeś auto?jakieś dziwne błędy napisałeś,,,,co do drugiego pytania Tak jeżeli będziesz miał padniętą przepływkę mogą być błędy mówiące o zbyt bogatej lub zbyt ubogiej mieszance to zależy
Opublikowano
zazwyczaj przy padniętej przepływce jest zbyt bogata + czarny dym z wydechu :cool2: U Ciebie jest odchyłka mieszanki i tutaj może być mnóstwo przyczyn: sondy same w sobie, nieszczelny/niedrożny wydech [kolektor wydechowy, łącznik elastyczny, katalizatory, sondy], nieszczelny/niedrożny dolot [filtr powietrza, przepływka, orurowanie, uszczelnienia, przepustnica, zawór DISa] wtryskiwacze, ODMA, cewki, świece.
Opublikowano

Panowie nie zdradzilem moze i waznej rzeczy.Zaraz po tym jak wymienilem sam czujnik,po dojechaniu do mechanika na kompa,usunieciu pamieci bledow komp nie wykazywał zadnych awarii (bledow ktore podalem w pierwszym poscie).Zrobilem test dwoch kilometrow na pelnym bucie i podlaczylismy go spowrotem i ponownie zadnych bledow.No dobrze zadnych bledow ale moim zdaniem, zwyklego kierowcy jak na 6 garow i 150km to nie jest to, jakby nie miala sprezania odpowiedniego.Odejscie czuc dopiero od 5 tys obrotow.Chcialbym przypomniec ze mam benzynke, nie diesla.Dostalem info ze bunie lubia duze obroty natomiast ja uwazam ze gdzies mi powietrze ucieka.. :/ Co robic.

P.S Swiece wymienione,filtr powietrza rowniez.