Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Mam problem z szybą od strony kierowcy, a mianowicie nie opuszcza się ani nie ma opcji domykania. Sprawdziłem do tej pory przełącznik koło lewarka zmiany biegów, sprawdziłem też silniczek na krótko podpięty działa. Gdy wciskam guzik moduł pyka czyli prąd z przełącznika do niego dolatuje, więc teraz koledzy pytania do was, dlaczego moja szyba milczy ? Dziękuję za porady z góry !

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Stawiam na podnosnik. Skoro motor kreci a szyba nic to cos z mechanizmem w drzwiach. Zapewne cos z linka. Moze urwana i gdzies sie zablokowala, moze zeskoczyla z koleczek po ktorych sie porusza.

🙃🙃

Opublikowano
Zadziwiające...rozebrałem wszystko co związane z opuszczaniem szyb i oto efekt: w panelu opuszczania szyb rozerwała się gumka ( dosłownie taka jak pod guzikami pilotów od telewizora ) i przełącznik odbijał ale nie do końca co powodowało stałym napięciem w efekcie czego na module komfortu spaliła się wiązka jednak. Było słychac pykanie przekaźnika ale prąd z modułu już nie wychodził. Naprawiona gumka zlutowany moduł i działa :))) temat można zamknąc. Pozdrawiam koledzy ! :)