Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
Witam wszystkich mam pytanie na temat katalizatorow a wiec czy podejdzie mi katalizator do 320 D 136 konnej od 150 konnej sa jakies roznice z gory dzieki za pomoc. Edytowane przez bananshiz
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Nowy kat. do tego modelu z Bosala kosztuje poniżej 600złotych? Po co kombinować? Nie jest to jakaś powazna kwata by maścić furę.

A od 150km nie podejdzie, rózni się: Pierwsze dwa rysunki: http://www.catalogue.bosal.com/pages/exh_system_list.php?query_nr=5&make=bmw&model=320&body=Saloon&cartype=&fuel=D

Opublikowano

W zasadzie chodzi mi o to ze caly wydech wpada mi w wibracje i caly czas rura mi peka i koles ktory mi to spawal powiedzie ze ktos wlasnie juz spawal ta rure kolo katalizatora i chyba jakos krzywo to zrobil i chchialbym wymienic caly ten odcinek a wlasnie znalazlem od wersji 150 konnej z orginalnym tlumikiem drgan,

a tez wyczytalem ze ponoc jak sie go zamienia na plecionke to pasowalo by wspawac dwie bo jedna niedaje rady.

No na rysynkach ewidentnie sie roznia ale moze juz kos probowal cos takiego zrobic bo miejsca tam jest wystarczajaco ,chyba ze mocowania sie roznia.

Opublikowano
W zasadzie chodzi mi o to ze caly wydech wpada mi w wibracje i caly czas rura mi peka i koles ktory mi to spawal powiedzie ze ktos wlasnie juz spawal ta rure kolo katalizatora i chyba jakos krzywo to zrobil i chchialbym wymienic caly ten odcinek a wlasnie znalazlem od wersji 150 konnej z orginalnym tlumikiem drgan,

a tez wyczytalem ze ponoc jak sie go zamienia na plecionke to pasowalo by wspawac dwie bo jedna niedaje rady.

No na rysynkach ewidentnie sie roznia ale moze juz kos probowal cos takiego zrobic bo miejsca tam jest wystarczajaco ,chyba ze mocowania sie roznia.

jeżdze z pojedyńczą plecionką i jest ok :cool2:

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano
pytanie z innej beczki

CZy ktoś sprzedawał może katalizatory po wycięcu ze swojej BMW?

Ile dali na skupie?

PZDR

ja sprzedawałem duży katalizator od 330d Euro3, dostałem 800zł w kórniku na skupie.

Opublikowano
pytanie z innej beczki

CZy ktoś sprzedawał może katalizatory po wycięcu ze swojej BMW?

Ile dali na skupie?

PZDR

ja sprzedawałem duży katalizator od 330d Euro3, dostałem 800zł w kórniku na skupie.

No właśnie tam na ich liście jest kilka rodzajów do siebie podobnych i ceny sa od 500 do 1200 i nie wiem jakie własnie u mnie sa:/