Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Od dłuższego czasu przymierzam się do kupna BMW E60, myślałem też o E39.

Prawda jest taka, iż auto miałbym już dawno, gdyby nie popularność.

BMW E60, jako auto wyższej klasy premium, powinno być autem trochę niszowym (tak to ujmnę), jednak codziennie jeżdzę minimum 2x5km i nie ma dnia, żeby nie przejeżdzało obok mnie kilka BMW E60 i dodam, że to różne modele przejeżdzają nie te same.

Podobnie jest z BMW serii 1, miało być alternatywą dla Mini, a na drogach jest tego 10 razy więcej niż Mini, w dodatku seria 1 to zwykły kompakt, w którym płacimy "za znaczek".

Ostatnio wjeżdzam na parking, na 30 aut były tam trzy E60: 2 srebrne i jedna czarna, więc dużo tego jak na auto klasy wyższej, a ja wydając dość dużo kasy chcę się trochę wyróżniać, więc wpadłem na pomysł, iż kupię sobie białe E60, gdyż nawet mi się podoba, a kolor biały jest rzadko spotykany, no to kilka tygodni temu, kilometr ode mnie wprowadził się koleś do nowego domu i ma białą E60.

Przyznam, że popularność BMW trochę mnie zniechęciła do kupna auta tej marki.

Co radzicie?

Opublikowano
Witam,

Od dłuższego czasu przymierzam się do kupna BMW E60, myślałem też o E39.

Prawda jest taka, iż auto miałbym już dawno, gdyby nie popularność.

BMW E60, jako auto wyższej klasy premium, powinno być autem trochę niszowym (tak to ujmnę), jednak codziennie jeżdzę minimum 2x5km i nie ma dnia, żeby nie przejeżdzało obok mnie kilka BMW E60 i dodam, że to różne modele przejeżdzają nie te same.

Podobnie jest z BMW serii 1, miało być alternatywą dla Mini, a na drogach jest tego 10 razy więcej niż Mini, w dodatku seria 1 to zwykły kompakt, w którym płacimy "za znaczek".

Ostatnio wjeżdzam na parking, na 30 aut były tam trzy E60: 2 srebrne i jedna czarna, więc dużo tego jak na auto klasy wyższej, a ja wydając dość dużo kasy chcę się trochę wyróżniać, więc wpadłem na pomysł, iż kupię sobie białe E60, gdyż nawet mi się podoba, a kolor biały jest rzadko spotykany, no to kilka tygodni temu, kilometr ode mnie wprowadził się koleś do nowego domu i ma białą E60.

Przyznam, że popularność BMW trochę mnie zniechęciła do kupna auta tej marki.

Co radzicie?

Trochę mało inteligentny ten twój post :mad2:

Moim zdaniem samochód marki BMW, kupuje się nie dla szpanu (pokazaniu się sąsiadom) :mrgreen: tylko dla tej radości z jazdy, precyzji w wykonaniu, napędu na tył i wielu innych rzeczy....

Niestety przykro mi to stwierdzić, ale nie jesteś sam, jest wiele takich osób które myślą jak ty, stąd później jest taka chora opinia o kierowcach w BMW :duh:

Ps.

Chcesz być wyjątkowy to KUP sobie Ferrari F430 w bieli :mrgreen:

Opublikowano
No ale co mamy Tobie poradzić na efekt snoba? Chcesz się wyróżniać - kup sobie Warszawę - mało ich jeździ. Niestety cena E60 staje się coraz niższa, więc więcej jej na drogach. Swoją drogą trudno powiedzieć, że auto za 70k jest taką bardzo bardzo klasą premium - na pewno było, jak było nowe. Chcesz mieć auto premium, to kup nową piątkę za 4x więcej ;) Albo jakiegoś klasyka pokroju E24 :D
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

.. albo bez kombinacji z przebiegiem. :)

Kolego Lukasz99. E60 to normalne auto jak inne, nikt na zachodzie nie traktuje tego jako coś nadzwyczajnego. W Polsce powoli też tak się dzieje, ale niestety po Twoim przykładzie widać, że jeszcze dziwne polskie nawyki tkwią w niektórych mocno. Jak chcesz być mega kozak z takim budżetem to musisz jechać gdzieś gdzie bidę klepią, jakaś Rumunia czy Albania, sam nie wiem. Wtedy z taką E60 będziesz gość i laski będą Ci się na masce pokładały. :D

Opublikowano
Nie przesadzajmy od razu z tą E60 - w końcu to BMW a nie VW czy Opel (z całym szacunkiem dla tych marek). To jednak inny segment i jest inaczej postrzegane. Mając takich 60-70 tysięcy pomyślałbym o E39 na wypasie + felga, kosmetyka lakieru i będą na nią zwracali uwagę bardziej, niż na zwykłe E60 ;)
Opublikowano

E60 to klasa premium, a nie wyższa premium!!!

Chcesz mieć auto klasy wyższej to kup sobie 7er albo X5, X6. Nie stać cię to kup to na co cię stać!!!

A tak w ogóle to ja bym nie chciał żebyś ty jeździł BMW.

KUP sobie AUDI albo MB

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nie przesadzajmy od razu z tą E60 - w końcu to BMW a nie VW czy Opel (z całym szacunkiem dla tych marek). To jednak inny segment i jest inaczej postrzegane. Mając takich 60-70 tysięcy pomyślałbym o E39 na wypasie + felga, kosmetyka lakieru i będą na nią zwracali uwagę bardziej, niż na zwykłe E60 ;)

Nie no. Nie przesadzaj. :) 60-70 tys zł to już E60 można mieć ładne. Problem się zaczyna jak ludzie mający 40-50 tys zł szukają E60. Wtedy kłopoty gwarantowane. :)

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Jednak biorąc pod uwagę popularność E60, postanowiłem zebrać trochę więcej kasy i zafundować sobie BMW F12.

Myślę, że tu jest najlepszy stosunek prestiżu i jakości do ceny.

Jednak, ostatnio pojawiło się na rynku Audi A7 i trochę mi "namieszało w głowie", więc dałem sobie narazie trochę czasu.

Mimo wszystko, do końca roku muszę się zdecydować na dokładny model nowego auta, gdyż najpóźniej w marcu wyjadę nowym autem z salonu.

Co radzicie?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Nie no. Nie przesadzaj. :) 60-70 tys zł to już E60 można mieć ładne. Problem się zaczyna jak ludzie mający 40-50 tys zł szukają E60. Wtedy kłopoty gwarantowane. :)

i pózniej pisza jakie te Bmw beeee zamiast sobie ładnej e39 poszukac

Opublikowano
Jednak biorąc pod uwagę popularność E60, postanowiłem zebrać trochę więcej kasy i zafundować sobie BMW F12.

Jednak, ostatnio pojawiło się na rynku Audi A7 i trochę mi "namieszało w głowie", więc dałem sobie narazie trochę czasu.

Mimo wszystko, do końca roku muszę się zdecydować na dokładny model nowego auta, gdyż najpóźniej w marcu wyjadę nowym autem z salonu.

Co radzicie?

No, w sumie zamiast e39 weź F12 :D

Dużo więcej kasy nie potrzeba :lol:

Sprzedam nowy filtr powietrza MANN C31143 BMW E60 E61 E63 E64 - 90 zł z wysyłką

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Co radzicie?

No, w sumie zamiast e39 weź F12 :D

Dużo więcej kasy nie potrzeba :lol:

Pare złotych dołozy i będzie F12 jak znalazł :mrgreen:

Opublikowano

jak ktoś kupuje auto, żeby leczyć kompleksy to i ferrari na dłuższą metę nie pomoże...

BMW są popularne, ale to dobrze. Zawsze można spotkać ziomka, stanąć równo z nim na światłach, wymienić spojrzenie po którym obaj wiecie o co chodzi... i... :))))

Opublikowano

Ja proponuje Rolls-Royce Ghost. Taki mały rolls dla biedoty... Myślę że trochę droższy niż E39 ale co to za problem dozbierać :mrgreen:

A jak jednak nie dasz rady dozbierać ( w co niewierze), to zawsze można kupić E60 i jakiś taki gustowny agrotuning wykonać...

Laski będą zachwycone ;)

http://img10.imageshack.us/img10/1065/1999767891m.jpghttp://img97.imageshack.us/img97/852/1999757859m.jpghttp://img94.imageshack.us/img94/7120/1999780608m.jpg
Opublikowano

E60 wyjatkowe? Dozbierasz na F12? Prestizu do ceny?

Ciagnik pomaluj na bialo, tez bedzie fajnie!

Idz wloz glowe pod bardzo zimna wode.

I zajrzyj tu jeszcze kiedys jak juz dozbierasz ta drobna roznice :duh:

Definicja szalenstwa - robienie wciaz dokladnie tej samej rzeczy w dokladnie ten sam sposob oczekujac zupelnie innego ofektu.
Opublikowano
Czepiacie sie chlopaka , a jestem tego samego zdania co on. Kazdy z was gdy jechacl gdzies i widzial taka sama fure jak wasza to mysleliscie "co za fiutek" ;] . Taka jest prawda , kazdy z nas za kierownica bmw czuje sie kims innym i nie ukryjecie tego. A jesli autor tematu naprawde chce sie wyrozniac , polakieruj auto na mat i bedziesz wtedy wyjatkowy . Widzialem w Niemczech takie auta , jednym slowem poezja...
Opublikowano

Onie nie sa lakierowane tylko oklejane na mat. Drogie, ale dobre rozwiazanie bo pozwala wrocic do oryginalu.

W zaleznosci od stopnia uslugi oklejaja nawet tak, ze rozberaja wiekszosc drobnych elementow w zewnetrznej skorze auta i nawet po otwarciu drzwi najmniejsze zakamarki sa matowe/oklejone :)

Dla mnie bomba, ale dla mojego rocznika BMW to taka "kuracja" jest juz zdecydowanie za drogim prezentem.

Definicja szalenstwa - robienie wciaz dokladnie tej samej rzeczy w dokladnie ten sam sposob oczekujac zupelnie innego ofektu.
Opublikowano

Zalezy od opcji. W Anglii robia to za okolo £1200 ale za profesjonalna usluge wykonana tak, zeby nie bylo nieoklejonych elementow po otwarciu drzwi zaplacisz nawet 2 razy wiecej.

A z nowe auta klasy premium jeszcze wiecej - te firmy biora na siebie odpowiedzialnosc za demontaz i montaz listewek, klamet i wszystkich tych malutkich pierdol.

W Niemczech z tego co wiem bazowe okejenie w sensownym miejscu i w dobrej jakosci to wydatek okolo 1000 EUR za sredniej wielkosci auto. A jesli bez wnek i sredniej jakosci folia (w mojej opinii wystarczy jak swiat dla 10 letniego auta) okolo 800 EUR. Szykuje sie do oklejania sportowej zabawki wiec wyslij mi na priv email to podesle szczegoly jak juz wszystko bedzie dopiete.

Wiem, ze w Polsce za pare tygodni bedzie mozna to zrobic bardzo sensownie i w rozsadnej cenie (wciaz aysokiej jak na Polske) bo moj przyjaciel jest na finishu otwierania firmy oklejajacej sportowe auta.

Jak ktos ma ochote zobaczyc pionierskie ruchy z 2008 to zapraszam do poczytania tego ciekawego tematu:

http://www.e90post.com/forums/showthread.php?t=135662