Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej

Prośba o poradę - chciałbym na tył założyć dystanse H&R 2x30 mm przy kołach 20 cali szer 315. Czy ktos ma taki zestaw i czy to nie ociera o blotniki na wybojach?

Bede wdzieczny za opinie.

• Odpowiedzi 73
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Zależy co będziesz woził w samochodzie. Ludzi czy ziemniaki, bo jeszcze nie zdarzyło mi się,aby otrzeć w suv-ie kołami o nadkola.
Opublikowano
Kolego. Powiem tak. Jeżeli masz poszerzenia nadkoli to sprawdź jak to wyjdzie. Weź poziomicę z oczkiem na pion, przyłóż do błotnika po stronie zewnętrznej i zmierz odległość w środku pomiędzy gumą a poziomicą, będziesz wiedział jakie dokładnie dystanse dołożyć. Jak nie masz poszerzeń, to może to trochę lipnie wyglądać jak dasz jeszcze dystanse i koło pójdzie całkiem za błotnik. Może się jakiś uprzejmy diagnosta, albo policjant przyczepić. Ja przy 19" właśnie tak to robiłem.
Opublikowano

Qźwa. Ale macie śniegu !!! :duh: Bajka :cool2: .

A co do auta, to super. A zobaczysz na 19", nie zdejmiesz dystansów. Ja mam cały czas założone.

Opublikowano

Śniegu już ze 20 cm.Polecę gdzieś fotki lepsze zrobić bo to pod domem :):)

Może i nie zdejme:):)Zobaczymy na wiosnę :):)

W razie pomocy pisać na PW,bo nie śledzę wszystkiego na bieżąco
Opublikowano
Nie 5mm, a 15 mm na stronę. W jeździe na pewno czuć, to tak jak z tyłem. Bardziej stabilny.

A cena?? Hm to podrożało. Zresztą, kupowałem w BMWStore, do E90 Osłona szyny fotela, lewa

52 10 7 118 489 aktualna cena to 175,81 :mad2: porażka. A dokładnie 18.10.2012 tę samą część kupowałem u nich za 10,22. Skąd taka cena?? :mad2: To jest 1750% drożej.

Koledzy. Qźwa skąd oni biorą takie ceny. 03.12 kosztowało to tyle, a dziś sprawdzam a tam 183,62 ( http://www.bmwstore.pl/pl/katalog/produkt/7118489-oslona-szyny-fotela-lewa ) no kogoś poje......ło. :duh: :mad2: :nienie: Ta sama część kosztuje na dzień dzisiejszy 3$ tak Panie i Panowie dosłownie 3$ ( http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=9SIA1060PF4080 ) Wszyscy mi mówią, że jestem poje....ny że kupuję w US części do samochodu. Ale jak tu nie kupować.

Opublikowano

Kroją po prostu....inaczej nie można nazwać tego

Przykład:poszła mi pompka spryskiwacza .Ori chyba ok 300 PLN ,w Intetcarsie 90 a kupiłem za 20 PLN :):) oczywiście nowa

• 2 lata później...
Opublikowano
Witam. Odświeże trochę temat. Czy ma ktoś może dystanse na felgach 19 '' (przód 255 50, tył 285 45), pytam o wymiar tak żeby nie przesadzić. Mpakiet (poszerzone nadkola)
Opublikowano

Też mam poszerzenia więc spokojnie daj po 15 mm na koło z przodu i po 50 mm na koło z tyłu. Ja tak mam na zimowe 19". Lato mam 21" 285 przód i 325 tył. Więc wizualnie 19 "wygląda prawie tak samo jak 21".

Tu kupowałem dystanse i śruby https://srubydofelg.pl/ . Sprawdzony sklep i towar.

Opublikowano

Panowie 19" plus dystanse z tego co piszecie jak najbardziej ok . Co myślicie o 20" plus dystanse ( mam poszerzane nadkola).

Pytanie drugie. Obecnie przy 315 tył 275 przód - boki samochodu są piaskowane " równomiernie" ;) . Jak to wygląda u Was ?

Opublikowano
Dokładnie tak samo u mnie......w...wia ,mnie to juz kolejny rok ale rady na to nie ma.Na razie nakleiłem folię przezroczystą żeby nie zdarło lakieru i tyle
Opublikowano

Rozumiem ,że zarówno w zimie jak i w lecie jeżdzisz z dystansami ?

Stare zdjęcia wygasły . Czy możesz wrzucić tutaj lub na priv jak wygląda Twój samochód po założeniu dystansów?

Opublikowano
Wrzuć tutaj bo ja i pewnie inni też chętnie zobaczą.. Co do pytania o sezonowość to ja też przy takich parametrach jeździłem i latem i zimą.