Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
witam. Cały czas grzeje mi się lewe lusterko, jaka jest tego przyczyna?. wyjąłem bezpiecznik od podgrzewania tylnej szyby i og podgrzewania prawego lusterka. nie ma bezpiecznika od lewego lusterka? szukałem w schemacie i nic na ten temat nie ma. Edytowane przez 6zarek9
Opublikowano
prawe grzeje się cały czas, jak jest odpalony samochód i na zapłonie. Nawet jeśli nie jest włączone ogrzewanie tylnej szyby...
Opublikowano
sorki pomyłka. lewe cały czas się grzeje i prawe też cały czas się grzeje ale teraz wyjąłem bezpiecznik od prawego lusterka.
Opublikowano
A wcześniej tak nie miałeś? Ostatnio przerabiałem temat i z tego co wiem tak właśnie powinno być. U mnie też grzeją cały czas odkąd podłączyłem maty (gdy kupiłem auto z jakiegoś powodu były niepodłączone), w dodatku dosyć mocno -są bardzo ciepłe.
Opublikowano
dokładnie tak są bardzo ciepłe oda lusterka. Ciekawi mnie czy grzanie cały czas to jakaś awaria czy faktycznie tak jak mówisz tak już musi być. Kilka dni temu dotknąłem lusterka i wtedy zobaczyłem że są gorące, wcześniej nie pomyślałem o tym że cały czas mogą się grzać. Kolega obeznany w samochodach (mechanik) mówił że w żadnym innym samochodzie nie widział żeby lusterka cały czas się podgrzewały. I mówił że może być jakieś zwarcie na kablach i dlatego cały czas grzeją się lusterka. Może jeszcze ktoś odpowie na tego posta, co się dzieje z tymi lusterkami...
Opublikowano

Zasadniczo mechanicy to z reguły ostatnie osoby, na których wiedzy o samochodach można polegać :mrgreen:

Z tego co mi odpisali koledzy z forum natężenie grzania lusterek jest sterowane tylko w przypadku opcji z pamięcią foteli/lusterek, w pozostałych przypadkach grzeją cały czas, ale może jeszcze ktoś dodatkowo potwierdzi :)

PS wyedytuj temat zgodnie z regulaminem

viewtopic.php?f=69&t=117886

bo inaczej moderator przeniesie do kosza ;)

Opublikowano
U mnie grzeją cały czas i tak u nas jest :D

ale jak odpalisz ogrzewanie tylnej , jo ?

Nie ma znaczenia czy ogrzewanie jest załączone czy nie.Czy na dworze jest temp.dodatnia czy ujemna poprostu grzeją ciągle po zapłonie :D

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Albo poprostu nie ma grzanych lusterek bo nie w każdym były.

Ps. W BMW lusterka grzeją cały czas po włączeniu zapłonu.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jeśli chodzi ci o tą pionową kreskę to jest przedziałka częsci asferycznej, jak chcesz zobaczyć czy masz grzanie to wyjmij lusterko i zobacz czy idą do niego kabelki.