Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam muszę wymienić łożysko koła tylnego i mam pytanie na stronie czesci do bmw z nr realoem znalazłem 3 producentów

- Meyle - 59 zł

- Fag 112 zł

- Ruville 125 zl

i teraz nie wiem które wsiąść każda z tych firm wydaje mi się dobra co wy o tym myślicie?

Na forum był filmik na youtube jak koleś wymienia ma ktoś może?

Opublikowano

bierz fag albo runvilee , jak nie chcesz za jakis czas znów robić tą samą robotę

sprzedam kierunkowskaz nr oem 63138370720 , przewód gumowy nr oem 11532247725 - dział giełda
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Gdybyś chciał to mam do sprzedania nowe oryginalne łożysko na tył kupione w serwisie BMW M-Cars Kraków 2 lata temu do E46

oddam za 140 zł, w ASO kosztuje 240 zł

Opublikowano
ale promocje robisz. bez problemu na czescidobmw do kupienia oryginał 2 sztuki -180zł, 1 szt. - 113zł.
sprzedam kierunkowskaz nr oem 63138370720 , przewód gumowy nr oem 11532247725 - dział giełda
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
ale promocje robisz. bez problemu na czescidobmw do kupienia oryginał 2 sztuki -180zł, 1 szt. - 113zł.

Nie wydaje mi się że FAG to oryginał ale niech ci będzie, oddam za 100 zł :cool2:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Fag, Ruvill, SKF?? CO za różnica?? Te firmy ściśle ze sobą wspołpracuja i z reguły jest że cokolwiek się nie zamówi to jest to samo łożysko. Nie raz zdarzało mi sięz pudełka SKF wyciągać łożyska FAG tak samo jak z w Ruvilu zdażały się SKF lub Fagi. Ale najpewniej brać FAG. Zawsze wiadomo że tam bedzie FAG.
Opublikowano
Z tego co wiem na pierwszy montaż idzie SKF i takie sobie najlepiej kup;)

Potwierdzam, SKF był na piewrwszy montaż.

Opublikowano
Łożysko założone FAG ale co mielismy z kumplem roboty to głowa boli (mówie o wymianie łożyska tylnym kole) :mad2: zeszło nam 6 h z piwem, ale warto było znów w środku słychać tylko silnik :D
Opublikowano
a z czym był taki problem największy przy wymianie? co słyszałeś wcześniej przed wymianą w środku, stukanie, huczenie, wycie, piski?
Opublikowano
a z czym był taki problem największy przy wymianie? co słyszałeś wcześniej przed wymianą w środku, stukanie, huczenie, wycie, piski?

Huczenie i wycie najgłośniej przy 90 km/h... trzeba wszystko rozbebeszać i wyciagnąc piaste z tą całą "łapą" na prase