Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Posiadam autko e46 Silnik m52 , 320i rok 2000r.Moje pytanko co oznacza błąd z inpy 228 lambda control tolerance bank 2 to big, posiadam instalacje gazową.CZy sondy moga byc uszkodozne??

KONTAKT : 511-011-655
Opublikowano
nie uszkodzone skoro wykazują błąd. Może się to odnosić do tolerancji składu mieszanki. Błąd to jeszcze nic! sprawdź logi dynamiczne i dopiero szukaj usterki. Może być nieszczelność dolotu, lub wydechu itd itp.
Opublikowano
nie uszkodzone skoro wykazują błąd. Może się to odnosić do tolerancji składu mieszanki. Błąd to jeszcze nic! sprawdź logi dynamiczne i dopiero szukaj usterki. Może być nieszczelność dolotu, lub wydechu itd itp.

Moim zdaniem skoro wykazuje błąd sondy to również może być sonda do d..... (mogę się mylić)ale tutaj jest zbyt bogata mieszanka i trzeba dostroić lpg :D

Opublikowano
dokładnie, pokazuje wzbogacenie mieszanki tylko nie wiadomo w jakim stopniu lambda odbiega od stechiometrii. Z tego co wiem to nowoczesne instalki LPG mają systemy wymuszające "przekłamanie" lambdy dla normalnej pracy silnika [jeśli się mylę to proszę mnie poprawić]. Do autora prosimy o logi lambd, masy powietrza.
Opublikowano
Do autora prosimy o logi lambd, masy powietrza.

Możesz dokładnie podpowiedzieć co mam zrobic.Inpe posiadam od kliku tygodniu i jestem w trakcie rozgryzania inpy.

Opublikowano (edytowane)

Oto screny z inpy opcja LAMBDA PROBE:

http://img836.imageshack.us/img836/4429/bladlambda234.jpg' alt='bladlambda234.jpg'>

Uploaded with ImageShack.us[/img]]

Mam nadzieje że dobre parametry odczytałem.

Edytowane przez konrdzik