Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam,

Niestety zaliczyłem nie ze swojej winy dzwona (E46 sedan przed liftem) i pękła obudowa od reflektora ksenonowego (szkło całe). Najprościej kupić używke za 700-800 zł ale jeżeli można zrobić coś taniej to dlaczego przepłacać. Cały środek razem z przetwornicami mam ok.

Czy przełożenie tego do obudowy od zwykłej lampy jest faktycznie możliwe? Czy coś trzeba przerabiać (dorobić mocowanie przetwornicy itd?). Najtańsza opcją byłby zakup reflektora od jakiegoś anglika i zrobić przeszczep. Tylko tu też pytanie czy jest to technicznie możliwe i czy wszystko będzie pasować.

Byłbym wdzięczny za odpowiedź bo sam już nie wiem, a muszę coś działać bo jestem bez auta,

Pozdrawiam

Krystian

Edytowane przez kris_tian
Opublikowano
Jeżeli chodzi o cene to sugeruje się tymi z Allegro. Wiadomo, że w komplecie taniej. Wtedy można wyhaczyć nawet za 1100 komplet. Ale sztuki są w takiej cenie jak napisałem wcześniej. Czyli lampa od anglika i będę probował to wszystko przełożyć.
  • Członkowie klubu
Opublikowano
Proszę wpisać model auta w temacie.

Pozdrawiam,
Grzegorz

330Ci
276218_2.png

335d xDrive
1089970_2.png

Opublikowano
Jeżeli masz regulacje (żółte pokrętło z tyłu obudowy) na ruch prawo lub lewostronny to będzie trochę problemu, bo musisz przespawać ten przełącznika. Chyba, że olejesz tą regulacje to bez problemu przełożysz wszystko, uważaj tylko na górne mocowanie odbłyśników do regulatora wychylenia, bo lubi się łamać. Robiłem ostatnio taką operacje na lampach Bosch w wersji przed liftowej i nie było żadnych problemów.