Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Podczas energicznego ruszania do przodu lub do tyłu z tyłu samochodu słychać stuknięcie

(e60 520i 2005r), wszedłem na kanał i prawdopodobnie stuk dochodzi z półosi. Bo jak się nią porusza na boki to właśnie stuka. Dodam że samochód ma przejechane 40 tyś km. Może ktoś pomoże co z tym zrobić?

Opublikowano
albo łącznik elastyczny wału

sadzomiotacz pędzony gnojówką

Sprzedam swoje BMW E91 320d 163 KM 2006 390 kkm, Navi Prof., panorama, bezwypadkowe, zadbane, pewne. Info - priv

Opublikowano

twister245 nie jesteś sam :wink:

u mnie też takie puknięcie czasami słychać.. najczęściej właśnie jak dam ostro w pi.zde przy ruszaniu..

będę śledził wątek :wink:

Opublikowano
Łącznik wału prawdopodobnie, nie ma co odczekiwać, tylko go sprawdzić. Trochę przez niego skrzynia może dostawać, jeśli to on. Nie jest to aż taka droga zabawa.
Opublikowano
Witam

Podczas energicznego ruszania do przodu lub do tyłu z tyłu samochodu słychać stuknięcie

(e60 520i 2005r), wszedłem na kanał i prawdopodobnie stuk dochodzi z półosi. Bo jak się nią porusza na boki to właśnie stuka. Dodam że samochód ma przejechane 40 tyś km. Może ktoś pomoże co z tym zrobić?

łącznik elastyczny wału masz do wymiany , półosie mają chodzić osiowo bo inaczej by ci ja wyrwało na pierwszej lepszej dziurze

Opublikowano
Elementy gumowe, metalowe w zawieszeniu najlepiej Lemforder, wiec tu tak samo

sadzomiotacz pędzony gnojówką

Sprzedam swoje BMW E91 320d 163 KM 2006 390 kkm, Navi Prof., panorama, bezwypadkowe, zadbane, pewne. Info - priv

Opublikowano

wymieniłem gumowy łącznik wału i nadal to samo:( stuki wydobywające się z tyłu samochodu :( na co zwrócić uwagę? co może byc nie tak?

:(

http://imageshack.us/photo/my-images/190/95216545.jpg/
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Problem rozwiązany okazało się że zwrotnica w tylnym lewym kole była do wymiany, tuleja pływająca wyrobiła ją:) wymieniłem i po problemie:) a przy okazji wymieniłem gume na wale lemfordera :)
http://imageshack.us/photo/my-images/190/95216545.jpg/
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano
Byłem u mechanika gumowy łącznik na wale jak nowy, pow iedział że stuki dochodzą z dyfra, ale nie wie co to może być dokładnie. Może ktoś miał podobny problem? Dzieje się to tylko podczas ruszania do przodu lub do tyłu , wtedy słychać stuknięcie na tej " gruszce " z której wychodzą półośki. Może ktoś ma namiary na dobrego mechanika który naprawia BMW i mógłby to zdjagnozować .